2019. február 21-én elhunyt Fésűs Éva. A 92 évesen eltávozott meseíró 1926-ban, Cegléden született. Majd három éves korától gyermekkorát Kiskunhalason töltötte.
Mint írta egy visszaemlékezésében ez: “az emberi élet legmeghatározóbb szakasza.
A Kossuth utca 17. szám alatt lakott családjával. Halason tanult meg írni, biciklizni, és sok barátnője lett itt, akikkel később is tartotta a kapcsolatot. Édesapja munkája miatt innen Vácra költöztek. 
Fésűs Éva gyors- és gépírónőként dolgozott nyugdíjazásáig. 1958-tól meseíróként a Gyermekrádiónál hozták le az írásait. Hivatali munkáját nem adta fel, mellette írt. Két évtizeden át rengeteg esti mesével, majd havonta két teljes óvódásoknak szóló műsorral, évente két mese-hangjátékkal és még egy gyermekopera szövegkönyvével az egyik legjelentősebb meseíró lett.
Legismertebb művei: a Csupafül és a Palacsintás király mesék voltak. 
 
Elismerései többek között: Magyar Rádió Nívódíja, Magyar Televízió Nívódíja, Kaposvár díszpolgára (2004), a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztje (2006), a Kossuth-díj (2017).
 
Végső István
-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.
MEGOSZTÁS