A kiskőrösi Zsuzsanna bál már majd’  50 éves múltra tekint vissza. 1972 óta minden évben megrendezik a helyi szlovákok, Gmoser Györgyné Zsuzsa néni vezetésével. Idén ez a bál február 23-án, szombaton került megrendezésre a kiskőrösi szlovákok körében.

-Hirdetés-

A bál a kiskőrösi Szlovákok Szervezetének az idei 3. bálja. Ez a szám országos rekordnak számít, hiszen nincs még egy olyan szlovák szervezet, aki ennyi rendezvényt tud rendezni egy évben.

Minden évben nagy sikerű a bál

Mivel hamarosan kezdődnek a földeken a munkák, ezért kifejezetten jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt ez a bál a résztvevőknek, akik a nagy munkák előtt tudnak egy jót szórakozni.

A bál neve azért viseli a Zsuzsanna bál nevet, mivel ez a nap minden évben a farsangra esik, illetve régen nagyon gyakori név volt a Zsuzsanna. Volt esztendő, mikor a Polgármester Úr rózsát hozott a Zsuzsannáknak és megajándékozta velük a jelenlévő Zsuzsannákat. Mára kevesebben vannak, de a hangulat és a lelkesedés mégsem esett vissza.

Domonyi László Polgármester Úr virággal köszöntötte a Zsuzsannákat

Az est menete Gmoserné Zsuzsa néni köszöntésével, és Domonyi László polgármester köszöntésével kezdődött, aki idén is minden Zsuzsannának hozott egy-egy szál virágot.

Ezután elénekeltek egy szlovák dalt és kezdődött a sült csirkecombból, rúd fasírtból és penne tésztás salátából álló vacsora. A hangulatot a citerások és énekesek adták.

Sz.Á.

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt jóvoltából került megrendezésre a NEMZ-KUL-19-1224 azonosítójú projekt keretében.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS