Woodstock minden idők legnagyobb rockfesztiváljának helyszíne, 1969. augusztus 15. óta azonban mementó- és zarándokhely egy generáció számára, amely naiv hittel a békéért és a szeretetért indult harcba. A Woodstock fesztivál része a történelem egy forrongó korszakának, világszerte jelentős hatással volt generációk életmódjára, és a populáris kultúra alakulására. Ez volt a legendás Woodstock  Fesztivál, amely hasonló eseményen addig nem látott tömeget vonzott, és amelyen a kor blues-, rock előadóinak színe-java fellépett. 2019-ben a kultikus fesztivál 50 éves jubileuma során a „Woodstock-korszak” legendás, nagy bandáinak hazai tribute zenekarai az országot bejárva, közös fellépéssorozat keretében emlékeznek meg a jeles évfordulóról, a blues/rock zene legnagyobb és legjelentősebb dalain keresztül hozzák vissza pár órára a 60-as, 70-es évek életérzést.

-Hirdetés-

2019. február 23-án (szombaton) az izsáki ZÖREY klubban, a Hazai Koncert Iroda WOODSTOCK HUNGARY TRIBUTE FEST izsáki programjában, két legenda: Neil Young és a Rolling Stones dalaival idézték fel Woodstock Fesztivál hangulatát. (Chuck Berry emlékzenekar, a Fekete Jenő és a Chuck Berry Rock’n’Rollers, betegség miatt nem tudott fellépni.)

Először a Neil Young tribute – Young Forever (100% Neil) zenekar, BG [Gábor B. Bihari] – ének, harmonika; Deák Adri – vokál; Doby Viktor– dobok; Fábián András – gitár, steel; Tito Slack –basszusgitár; és Udvarhelyi Ádám – gitár felállásban tolmácsolták Neil Jung dalait, hűen az eredeti hangzásvilághoz és sok-sok gitár improvizációval.

A STONED – 100% Rolling Stones zenekar nemcsak a Rolling Stones jól ismert dalait elevenítette fel, hanem a zenekar énekesének, Mick Jaggernek, a koncerteken történő átváltozásait is. A Kőváry Péter – ének; Jókay Árpád – gitár, vokál; Gyukity Péter – basszus, vokál; Both Róbert – gitár; Zsiros Csaba – dob összeállításban mesterien adták elő a rockzene szikláira jellemző rámenős, helyenként agresszív hangvételű, dinamikus, kemény ritmusú hangzásvilágát, ami alól nem tudja kivonni magát a hallgatóság.

Folytatva a woodstocki hangulatot, 2019. március 9-én, Ed Philips And The Memphis Patrol Elvis Presley slágereket elevenít fel a ZÖREY-ben. Bár Elvis nem vett részt a Woodstock  Fesztiválon, a zenekar az akkori kor hangulatának megfelelő, modern zenei megoldásokkal fűszerezett rockabilly-jükkel, hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal elevenítik fel a régi, jól ismert slágereket.

-fg-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS