Sikeres együttműködés az óvodák és a HC Kiskőrös között

dav

A Kiskőrösi Óvodák Intézményének 2018/2019 nevelési év munkatervében kiemelt tevékenységi területként lett megjelölve a mozgás. Fontos feladatuk az egészséges életmód erősítése mellett, hogy a 3-6 éves korú gyermekek számára megismertessék Kiskőrös város sportegyesületei által kínált és más mozgásos tevékenységek lehetőségeit.

A gyerekek biztos alapokat kapnak
-Hirdetés-

A HC Kiskőrös Alapítvány a jégkorcsolyázás lehetőségeit kínálja. Már hetedik éve járnak az érdeklődő óvodásokkal jégkorcsolyázni. A jéghez szoktatás már 4-5 éves korban megkezdődik.

Az elmúlt években 12 fő óvodás korú leigazolt jégkorong játékos vált az egyesület tagjává.

Ebben a nevelési évben az óvoda együttműködési szerződést kötött a HC Kiskőrös alapítvánnyal, mely szerint a játékos korcsolyafoglalkozások megvalósításához szakképzett edzői- oktatói gárdát biztosít. Zoran Jaramazovic, Joseph Fabec és Bíró László tanítják meg az alapokat. Az egyesület vállalta, hogy az óvodás korú gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodva biztosítja a programokat. Továbbá, hogy összesen 75 %-os támogatást biztosít a jégpálya látogatások alakalmaival 28 alkalomra kiterjedően.

Jelenleg a Mohácsi óvodából 20 fő, a Thököly óvodából 15 fő és a Batthyány óvodából 12 fő 4-6 éves korú gyermek korcsolyázik nagy örömmel. Egy óvodás korú gyermek Mádai László tagja, játékosa az egyesületnek.

Vlocskóné Csatlós Erzsébet is a gyerekekkel tart

Vlocskóné Csatlós Erzsébet igazgató elmondta,hogy a tehetséggondozás jól működik, a most 4-7 éves korú gyerekekből a szezononkénti foglalkozásokból minden évben kerül ki olyan tehetség aki, már az óvodás korban igazolt játékos lesz. Az óvodák alapvető célja, a sportos életmódra való nevelés, és az élethosszig tartó sportolás kialakítása.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS