A Soltvadkerti TE birkózó szakosztályánál a télen is komoly szakmai munka folyik. A sportolók heti 5 edzéssel készülnek az előttük álló versenyekre.
A szakosztály vezetője Lakatos Attila elmondta, hogy a klubnak összesen 16 igazolt versenyzője van. A közelmúltban leigazolták a válogatott Heincz Joelt Kecskemétről, aki szabadfogásban az Európa Bajnokságon 5. helyet ért el és a Kadet magyar Bajnokságon ezüstérmet szerzett.
Szintén Soltvadkerten folytatja pályafutását a Ceglédről leigazolt Kozák István, akire edzőként is számítanak és az eredményeit tekintve egyetemi világbajnok, valamint felnőtt magyar bajnok.

-Hirdetés-

A csapatnál edzőként dolgozó Egervári László nem kisebb tettet vitt véghez, mint azt, hogy a Magyar Bajnokságon 3. helyet szerzett és ezzel 25 év után lett ilyen szinten újra érmes versenyzője a klubnak.
Az egyesületnél jelenleg az óvodás kortól a felnőttekig vannak versenyzők, akik Májer Roland, Egervári László, Kozák István, valamint a veteránnak számító Frei László edzők vezetésével végzik a közös munkát.

A jó szakmai munkát bizonyítja, hogy a tavalyi évben Müller Petra diákolimpiai és magyar bajnok is lett. A diákolimpiai küzdelmeket megnyerte kötöttfogásban Májer Barnabás és szabadfogásban bronzérmet szerzett, a Magyar bajnokság küzdelmeiben pedig mindkét fogásnemben a harmadik helyen végzett. A kötöttfogású diákolimpiai küzdelmekben Gangl Zétény 5., Lakatos Árpád pedig az 1. helyen végzett és utóbbi versenyző a szabadfogásban ezüstérmet, a magyar Bajnokság küzdelemiben pedig szabadfogásban a 2., kötöttfogásban a 3. helyen zárt, valamint grappling diákolimpiai bajnoknak mondhatja magát.

A fiatalok közül Frittmann Gergő diákolimpiai bajnoki címet szerzett. Meg kell említeni, hogy az Országos Csapatbajnokságban induló 112 klub versenyében, a soltvadkerti birkózók a 32. helyet szerezték meg a tavalyi évben. Az egyesület versenyzői közül a felnőtt válogatott tagja Kozák István, kadet válogatott Heincz József és korosztályos válogatott Müller Petra, valamint Lakatos Árpád.

Az egyesület szervezésében április 15-17-ig edzőstábor lesz a soltvadkerti sportcsarnokban, majd ugyanitt április 18-19-én kerül megrendezésre az országos serdülő kötöttfogású, illetve női junior ragsorverseny. A nyár folyamán július 1-5-ig gyermek edzőtábort szerveznek és július 8-12-ig a felnőtt magyar kötöttfogású válogatott fog itt készülni, valószínűleg az iráni és az osztrák válogatottal közösen.

A klubnál feltett szándék, hogy a jövőben elinduljanak a felnőtt NB II-es csapatbajnokságban. Folyamatosan szervezik a toborzókat és várják a gyermekeket hétköznapokon 17.30-19.00, az óvodásokat pedig 16.00-16.45 óráig a birkózó teremnél.

Idén átadhatják az új birkózó csarnokot

A tervek szerint a városi sportcsarnok mellett kerül felépítésre az új birkózó csarnok, mely munkálatokra a szakosztály 90 millió forint összegű támogatást és a 10 millió forintnyi önrészt is elnyerte pályázaton. A beruházást a helyi önkormányzat a telek biztosításával, a tervezési költségek kifizetésével, a közműbekötésekkel, valamint a közbeszerzési eljárás lefolytatásával támogatja.
Jelenleg a statikai tervezés, valamint a gépészeti tervek engedélyeztetése van folyamatban. Amennyiben az engedélyeztetési eljárások befejeződnek, akkor a konkrét munkálatok májusban elkezdődhetnek. Az épület 430 m2-es alapterületű lesz, melyben két 12×12 m-es küzdőtér kap helyet a szükséges kiszolgáló helyiségekkel.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS