Tánccal, mókával és sok-sok játékos feladattal búcsúztak a téltől a KEVI Harangvirág Evangélikus Óvodában február 28-án.

-Hirdetés-

Van valami a légkörben, amikor az ember belép ebbe az óvodába. Rend és fegyelem uralkodik mindenhol, a folyosók üresek, csak a csoportszobákból hallatszik ki némi zaj. Megnyugtató érzés a város zajától, a rohanó világból belépni ide.
Viszont ezen a napon buli volt, de még milyen! Piroskának öltözött dajka néni csámpázott felém magas sarkú cipőjében. Persze csak a móka kedvéért vette fel, amit hamarosan le is cserélt a papucsára. A csapatszellem jegyében további jelmezes felnőttek -hétköznapi életükbe nevezzük őket dajka néniknek – napi feladataikat az új munkaruhájukban végezték.

A dajka nénik a hétköznapokon is remek hangulatban dolgoznak

A csoportokba pedig fergeteges hangulat fogadott, ami a mókás feladatoknak volt köszönhető. No de a táncnak is megadták a módját, a Hupikék Holiday duó zenéjére rophatták a kicsik.

Mert gyereknek lenni jó!

Hamvazószerdával vége a farsangi időszaknak és megkezdődik a húsvét előtti 40 napos böjt. A hamu szó hallatán sokféle kép idéződik fel bennünk. Rögtön magunk előtt látjuk ezt a porszerű, szürke anyagot, amely az égés végterméke. Ha valami teljesen leég, azt mondjuk, hogy porrá égett. Így lett a hamu a mulandóság, a bűnbánat jelképévé. Hamvazószerdán a miséző pap a fejünkre hinti, és ezt mondja: „ember emlékezzél porból vagy és porrá leszel. ” A másik változatban „térjetek meg és higgyetek az evangéliumban!” Ezek az Egyház figyelmeztető szavai, amelyek önmagunkba tekintésre, bűnbánatra ösztönöznek.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS