A kiskőrösi EGYMI Készségfejlesztő Szakiskola 12. osztályos tanulói és osztályfőnökük, Sáfárné Csengődi Marianna voltak vendégei az akasztói PIRIPARA Alkotóháznak.

-Hirdetés-

A gyerekeket Kisléghy Györgyné Ági néni és segítői várták nagy szeretettel. Felelevenítették a”télűző”, tavaszváró népszokásokat, mint a DŐREJÁRÁS, KISZÉZÉS és BÁBÉGETÉS, SARDÓZÁS, TÜZESKERÉK… és mivel tavaszt várunk, tavaszi virágok készültek, születtek a szorgos kezek nyomán. (a kék szövegrészre kattintva tavaszi dekoráció ötleteket találsz)

Fehér Mihályné Erzsike néni segítségével csuhéból virágok, nyuszik és madárkák; Ági néni útmutatásai alapján textilből, varrótű segítségével színes tavaszi tulipánok készültek a gyerekek és felnőttek örömére. (a kék szövegrészre kattintva, te is elkészítheted saját tulipánod, csuhé nyuszid)

Vidám, tavaszi hangulat töltötte be az alkotóházat. A hangulat csak fokozódott, mikor megérkezett a meglepetésvendég, aki nem volt más, mint Nagy Sándor bácsi és a citerája. Énekszótól és citerazenétől volt hangos az Alkotóház. Minden gyermek megszólaltatta a citerát, mely láthatóan nagy élmény volt számukra.

Igazán kellemes és tartalmas délelőttöt töltöttünk együtt a gyerekekkel. Megízlelhették az alkotás folyamatának nagyszerű érzését, értékes élményekkel gazdagodhattak…  A végére pedig a „tavaszi virágok is kinyíltak” a PIRIPARA Alkotóházban.

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS