Idén is nagy érdeklődés mellett került megrendezésre március 2-án Kiskőrösön a „mazsorett és zenész bál”. Az eseményre 160-an jöttek el, melynek a Fortuna Vendéglő adott otthont.

Az est fénypontja ezúttal az apukák műsora volt
-Hirdetés-

A kiskőrösi mazsorettek és a fúvószenekar fellépései sokszor egybefonódnak és az utóbbi időszakban a zeneszámok tekintetében az ABBA művek kerültek előtérbe. A mazsorett csoportokat vezető Gmoser György elmondta, hogy innen jött az ötlet, miszerint a bál központi témája az ABBA legyen. Az elmúlt évben voltak a fúvószenekarral és a mazsorettekkel Pápán, ahol a kiskőrösi származású Horváth Adrián a karmester. Ő írta át fúvószenekarra az összes ABBA slágert és megszerveztek egy ABBA show-t, amely során Kiskőrös Város Fúvószenekarával együtt léptek fel. Ezt a műsort szeretnék majd elhozni a Kiskőrösi Városi Napokra a pápai zenekarral, valamint az Operett Színház énekesivel együtt.

A mazsorett lányoknak annyira megtetszettek ezek a zenék, hogy a bál központi témája is az ABBA lett.

A fúvószenekar felnőtt tagjai a vacsora felszolgálása előtt szórakoztatták műsorukkal a jelenlévőket. Az est során – a jó csapatszellemet ápolandóan – a fúvószenekar dobosát, Mlinkó Nellit 22. születésnapja alkalmából a barátnői egy tortával lepték meg. A program fénypontját most rendhagyó módon nem a fúvószenekar vagy a mazsorett lányok fellépése, hanem az apukák műsora szolgáltatta. Az ABBA stílusjegyeit hordozó ruhákba öltözött apukák a neves zenekar slágereire ropták a táncot, amit vastapssal díjaztak a vendégek.

Idén a kiskőrösi mazsorettek és a fúvószenekar a helyi fellépéseken kívül műsort ad majd elő Mezőkövesden, de van franciaországi meghívásuk is. Jelenleg négy mazsorett csoport működik a városban a különböző korosztályokban. A Napfény csoportnál Kelemen Annamária, a Gyöngyszemnél Gubacsi Zsófia, a legkisebbeknél pedig Dulai Petra működik közre segítőként. A bál bevételét az elmúlt évekhez hasonlóan zenekari és mazsorett kellékekre fordítják. A jó hangulatú bálon a talpalávalót Tasi Tamás élőzenéje és Németh Pál diszkója szolgáltatta.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (43 db kép)
MEGOSZTÁS