Március első hétvégéjén a Kiskőrösi “Rajz Attila” Jégpályán a HC Kiskőrös rendezésében zajlott a VII. Classic Winter jégkorongtorna. A résztvevő 10 csapat, 5 ország és 4 nemzet képviseletében jelent meg.

A Felcsík Stage és a Vénfarkasok mérkőzésén készült pillanatkép
-Hirdetés-

Szekeres Károly, a HC Kiskőrös elnöke elmondta, hogy pár éve még nem gondolta, hogy ez a torna ilyen nemzetközi szintűvé növi ki magát mára. A torna alapvetően amiatt lett megrendezve, mert a HC Kiskőrös nem tud idő hiányában felnőtt csapatot indítani, hiszen a játékosok többsége már edzőként tevékenykedik a fiataloknál. A torna az egyetlen lehetőség számukra, hogy megmutathassák magukat, játszanak egyet.

A tornán több különdíjat is kiosztottak

A torna másik célja az volt, hogy megmutassák a városnak, hogy van igény erre a sportágra és nagyszerű lehetőségek rejlenek benne. Az U12-es csapat a pálya mérete miatt nem tudott itthon hazai meccset játszani, pedig ők is hatalmas sikereket érnek el. A pálya bővítése nagyon fontos lenne a csapatnak. A jelenlegi pálya nem felel meg a Magyar Jégkorong Szövetség versenykiírása szerinti pályának, kispályának minősül. A bővítéssel a kiskőrösi lehetne a megye egyetlen szabvány méretű pályája, így akár több ilyen bajnokságot is rendezhetnének itt.

Domonyi László polgármester gratulál a HC Kiskőrös csapatkapitányának

A Classic Winter torna keretein belül 120 játékos lett elszállásolva Kiskőrösön, akik nagy lelkesedéssel látogatták meg Kiskőrös borászatait, múzeumait a meccsek között.

A torna eredményei:
A csoport:
1. hely HC Kiskőrös 6 pont
2. hely Budapest Jégoroszlánok 4 pont
3.hely HK Spartak 4 pont
4.hely Madaras 4pont
5.hely Crazy Beavers 2 pont

B csoport:
1.hely Morisson HC 8 pont
2.hely old Boys L.M. 6 pont
3.hely Felcsík Stage 4 pont
4.hely Székely Mamutok Wien 2 pont
5.hely Vénfarkasok 0 pont

Különdíjak:
Legjobb kapus: Gyömbér Mónika (Vénfarkasok)
Legjobb Csatár: Farkas Levente (Morisson HC)
Legjobb hátvéd: Ráduly Sándor (Budapesti Jégoroszlánok)
Fair Play: Vénfarkasok

Támogatók: Baranyai János,Nuszpel József,Kothencz Lajos,Rubos Zoltán,Csíki Sőr és a Szerencsejáték ZRT

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS