Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 18 tűzesettel és 2 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskőrös külterületén tíz hektáros területen (VIDEO) avar, nádas, valamint fa karám égett hétfő este. A tűz intenzitását mutatta, hogy a kövesút felett is átterjedtek a lángok a túlsó oldali nádasra. A kiskőrösi, a kiskunhalasi, a kalocsai hivatás és a kiskőrösi önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A karámban keletkezett kár előzetes becslés alapján több mint 500 000 Ft.

-Hirdetés-

Hétfőn további 17 esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Letért az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó a Kalocsa és Miske közötti úton, Miske közelében, kedd reggel. A kalocsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben senki nem sérült meg.

Forrás: http://bacs.katasztrofavedelem.hu/
Fotó: Kiskunhalas HTP
Videó: Filus Tibor 
Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS