Tegnap este Csengőd határában 20 hektáron égett rét és nádas valamint erdő aljnövényzete. A szabadtéri tűzhöz az akasztói önkéntes, kiskőrösi önkéntes, valamint a kiskőrösi hivatásos és kalocsai hivatásos tűzoltókat riasztották. A nagyobb terjedelmű tűzhöz több tűzoltórajra és tűzoltófecskendőre és szakemberre is szükség volt, akik több vízsugárral és kézi szerszámokkal is oltották a tüzet.

-Hirdetés-

Hasonló beszámolóink kapcsán többen is megírták már nekünk, hogy „nincs baj” a szabadtéri tűzesetekkel, hisz a földben/földfelszínen élő élősködők a tűz által elpusztulnak, illetve az adott terület a tűz után hamarabb kizöldül és sokkal szebb is lesz. Ebben lehet igazság, ellenben gondoljunk arra is, hogy amikor négy tűzoltóraj is kint tartózkodik egy szabadtéri tűzesetnél és ha netalán ugyanabban az időintervallumban kigyullad egy családi ház vagy egy balesetnél műszaki mentésre lenne szükség, akár emberéletek is múlhatnak ezen. Mindemellett természetesen azt se felejtsük el, hogy egy-egy ilyen nagyobb terjedelmű tűzesetnél mennyi szennyező anyag jut a levegőbe, amely aztán a mi egészségünket károsítja! 

Sokan nem hiszik el, de minden összefügg mindennel, ezért sem árt, ha többször átgondolunk valamit/bármit is, mielőtt cselekszünk! 

„Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is.” (Szabó Magda)

Kép: Kiskőrös ÖTE
Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS