A 2019-évi idénynyitó tavaszi Boróka Kupa (Juniper Open) elnevezésű nemzetközi tájékozódási futóversenyt, 2019. március 2-3-án, Izsákon rendezte meg a Hegyisport Szentendre Egyesület és a Kalocsai Természetjáró és Szabadidő Sport Egyesület. A verseny formája: kétfordulós nappali, egyéni, összesített eredménnyel, nem rangsoroló és nem minősítő verseny.
Az első napon (szombat) a rövidített normáltáv és a másodikon (vasárnap) a normáltávú futamok zajlottak, SPORTident időmérés rendszerrel. Az Izsák északi részén található Vadas (Uzovics) versenyterület, változatos fedettségű, alföldi homokbuckás terület, markáns domborzattal, részben nyílt, borókás foltokkal.

-Hirdetés-

A F/N 10D; 12D; CP szalagozással segített; – F/N 12C; 14; 16; 15-18C; 18; 20; 21A,B,BR,C; – F/N 35BR; 40; 50; 60; 70; Nyílt kezdő kategóriákban meghirdetett versenyre: 488 (szombat) és 462 (vasárnap) nevezés érkezett. Hat környező országból (Csehország, Szlovákia, Ausztria, Horvátország, Szerbia, Románia) és itthonról, az ország szinte minden tájáról érkeztek versenyzők. A kellemes, kora tavaszi napsütéses időjárás és a két szervező egyesület zökkenőmentes versenyzést tett lehetővé. A második napon, az összesített eredmények alapján az 1-3. helyezettek, oklevél és tárgyjutalom díjazásban részesültek. A részletes eredmények megtekinthetők a honlapon.

A Boróka Kupa tájékozódási futóversenyek a Kiskunság borókás terepei valamelyikén (Ágasegyháza, Izsák, Kaskantyú, Bócsa, Tázlár) kerülnek megrendezésre. A területek tájfutó térképeinek folyamatos helyesbítését Dénes Zoltán (Kalocsa) végzi. A tapasztalatok szerint a tájfutók nagyon kedvelik a borókás terepeket. A Boróka versenyek igazi családias hangulatú rendezvények, hiszen minden korosztály, az unokáktól a nagyszülőkig, elindulhat. A kezdőket szalagozással segített útvonal segíti és a legkisebbeknek is készül játékos „szúrókás versenypálya”.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS