A kéttanítós modell és a Meixner féle módszer került előtérbe a KEVI Petői Sándor Általános Iskola német nemzetiségi tagozat bemutatásakor március 7-én. Az iskolahívogató programra leendő első osztályosokat és szüleiket várták.

Grausza Jánosné köszönti a jelenlevőket
-Hirdetés-

A szülőknek dr. Csóti Imréné fejlesztő pedagógus a pedagógiai módszerek mellett  beszélt a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő( BTMN), és a sajátos nevelési igényű(SNI) gyerekekről és arról,hogyan tudja az iskola ezeket a gyermekeket ellátni. Az igen szép számban összegyűlt szülők értesülhettek arról is, hogy az iskolakezdés sikerességében meghatározó szerepet játszik, hogy hol tart a gyermek fejlődése azoknak a készségeknek az elsajátításában, amelyekre az iskolai tanmenet építkezik.
Hol tart az anyanyelv fejlődésében, van-e elemi számfogalma, megvannak-e az írás tanulás megkezdéséhez elengedhetetlen idegrendszeri és finommotorikai feltételek. Ezeket mind kiszűri a Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer ( DIFER).

Dr. Csóti Imréné

“Az idei évben bevezetésre került a környékünkön is egyedülálló kéttanítós modell.  A társadalmunkban és a közoktatásban zajló változások, az iskolát is érintik. Ezek a változások egyfajta megújulást tesznek szükségessé. A tanulóközösségek összetétele is átalakul, a gyermekek képességeiben is eltérések mutatkoznak, magasabbak az osztálylétszámok, ezért kezdtek el iskolánk vezetői új eljárásokon gondolkozni, többfelé tájékozódni, hogy milyen egyéb módszerek alkalmazásával, iskolába beillesztésével lehetne segíteni a munkát. A pedagógusok részéről is igény mutatkozott a változásra, hogy az egyéni fejlesztés és az osztályközösség, csapatépítés még sikeresebben tudjon megvalósulni. Ezért indították el a kéttanítós modellt”- fejtette ki Dr. Csóti Imréné.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az első évfolyamokon az összes matematika és írás órán két pedagógus van jelen.

Apró figyelmesség a pedagógusoktól

Míg a szülők a tájékoztatót hallgatták, gyermekeik a mostani első osztályosokkal és a leendő osztályfőnökökkel együtt egy rendhagyó németórán vettek részt, melyet Szabóné Tereánszki Nóra és Trepákné Kriskó Eszter tartott.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (16 db kép)
MEGOSZTÁS