Március 8-án pénteken a Szürkeverebek Jazzbandája ismét fergeteges buliba invitálta a közönségét a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba. Természetesen a hölgyekről sem feledkeztek meg, mivel épp Nőnapra esett a koncert.

-Hirdetés-

A márciusi jazzklub történelmi jelentőségű a Verébfészek Jazzklub közel 20 éves történetében. A kiskőrösi jazzklubban ez volt az első alkalom, hogy egy nemzetközi kooprodukcióban készült lemezbemutató turnéjának helyszíne legyen.

Szürkeverebek Jazzbandája

A MOJO olyan klubokat keresett a tavaszi 4 állomásos turnéja helyszínéül, ahol a blues zenét értő és kedvelő közönség előtt mutathatják be a produkciót.

Nagy elismerés és megtiszteltetés a jazzklub számára, hogy Győr, Biatorbágy és Solymár mellett a Verébfészek Jazzklubot választották negyedik helyszínként. A MOJO (régebbi nevén Mojo Workings) több alkalommal zenélt már a klubban.

Ami most más volt, hogy ezúttal nem nagybőgő volt a basszushangszer, hanem tuba, amin Mazura János játszott. A Traveling Blues Nights projektben és az azonos című közös lemezen Mazura János vendégszerepel. A tuba, mint hangszer nem ritka a blues zenében, Ry Cooder, Hans Theessink is rendszeresen játszik tubás felállásban.

Szabó Tamás és Tim Lothar

Tim Lothar először 2007 körül zenélt hazánkban a Budapest Blues Fesztivál keretében, majd a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon találkozhatott vele a közönség. Itt ismerkedett össze Szabó Tamással, ahol több koncertet is adtak duó felállásban. Tim a szervezők jóvoltából 2015-ben ismét Szolnokon játszott, ekkor ismerte meg a Mojo többi tagját egy session alkalmával. A jól sikerült koncert után jött az ötlet egy közös turné megszervezéséhez, ami 2016 áprilisban jött létre.

Tim elragadó személyiség és igazán kivételes blues muzsikus. Magyarországon még kevesen ismerik, mert Budapest és Szolnok kivételével csak tavaly játszott egy-két más városban. Ő az akusztikus blues tradicionális irányzatát képviseli. Sajátos szerzeményeiről gyakran nem lehet eldönteni, hogy saját dal vagy a korai bluesok valamelyikének átdolgozása. Többnyire egyedül vagy duó felállásban játszik Európában és világszerte, számtalan nemzetközi díjat tudhat magáénak.

Közreműködött:
Tim Lothar: ének – akusztikus gitárok – stompbox
Honfi Imre Olivér: ének – elektromos gitár
Horváth János: ének – akusztikus gitár
Szabó Tamás: ének- harmonetta – harmonikák (Szabó Tamást legutóbb decemberben, Presser Gábor és Rúzsa Magdi koncertjén láthatta a kiskőrösi közönség.)
Mazura János: tuba
Mezőfi István: dobok

A koncertet a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Sz.Á.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS