A HC Kiskőrös jégkorong csapatai közül több gárda is szerepel a az utánpótlás korosztályos bajnokságokban. Az idei szezonban kiváló teljesítményt nyújtott az U14-es gárda, amely a „C” osztályban aranyérmes lett.

Az U14-es bajnokság alapszakaszának végeredménye
-Hirdetés-

A fiatalok már az alapszakasz során is jól teljesítettek, 5 gárdát megelőzve zártak az élen. A küzdelemsorozatban megelőzték az FC Hatvan Gigászait, a Justitia Szittyák, a Debreceni Hoki Klub C, a Szekszárdi Jégmadarak és a Szigeti Bikák csapatait. A további küzdelmekben a felső-és az alsóházban is 3-3 csapat mérte össze erejét az alapszakaszban elért eredmények függvényében. A kiskőrösiek itt is folytatták nagyszerű teljesítményüket Zoran Jaramazovics edző vezetésével és 4 győzelmet aratva, 100 %-os teljesítménnyel ünnepelhettek bajnoki címet.

Az U14-es bajnokság felsőházi rájátszásának végeredménye

A felsőházi rájátszásban FC Hatvan Gigászait, a Justitia Szittyák gárdáját utasították maguk mögé. Fontos megemlíteni, hogy a felsőház „kanadai táblázatát” négy kiskőrösi játékos zárta az élen a szezon végén: Kuntic Dávid, Fekete Kristóf, Gyöngyösi Levente, Balogh Máté István.

A klub elnöke Szekeres Károly egy korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy amennyiben az U14-es csapat megnyeri a bajnokságot, akkor lehetőségük nyílik majd a B ligába való feljutásért megküzdeni az ott kieső helyen végzett csapatokkal. A cél az, hogy jövőre eggyel magasabb osztályban szerepeljen az együttes.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS