A Győztes Kör Sport Egyesület most először rendezett több megyét érintő Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Darts Szövetség által kiírt Diákolimpia sorozatot. Nem csak Bács-Kiskun megyéből, hanem Csongrád-, Fejér-, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből lehetett regisztrálni az eseményre.

A versenysorozat sajátossága, hogy ebből a sportágból nincs felmenő rendszer, tehát akit az iskolája nevezett a versenyre, egyúttal az országos döntőn is részt vehet, függetlenül az itt elért eredményétől.

-Hirdetés-

A darts az elmúlt években dinamikusan, látványosan fejlődik, ennek köszönhetően jó erőpróba minden korosztálynak egy megyei viadal, hiszen így fel lehet mérni hol tart a diák a fejlődésben, illetve versenyrutint is tud szerezni.

Összesen négy korosztályban zajlottak a küzdelmek, minden korosztályban külön versenyezve a fiúk és a lányok. Az I-II. korosztályban a 2008, illetve utána születetteket, a 2004-2007-ben születettek a III.-IV., a 1999-2003 között született gyerekek pedig az V.-VI. korosztályt képviselték. 
A helyezésekért KATTINTS IDE!

Összesen 49 nevezés érkezett a meghirdetett nevezési határidőig, de nem mindenki szerette volna magát itt megmérettetni, ezért 39 versenyzővel indult el a Diákolimpia, ami elégedettséggel tölthette el a szervezőket.

Kiskőrösről csupán egy –a ligaversenyekről már ismert- tehetséges játékos, Kiss-Tóth István jött el a versenyre, ugyanakkor vidékiekből bőven akadt sportoló. Kecelről, Kiskunhalasról, Seregélyesről, Enyingről, Szegedről, Jászapátiból, Dunaújvárosból (ugyancsak egy dartsos világban ismert név, Gévai Péter), valamint a legnagyobb delegációt képviselő Szentkirályról érkeztek játékosok.

A verseny egyenes kieséses rendszerű volt, vigaszágas lebonyolítással, hogy a gyerekeknek minél többször legyen lehetőségük játszani. A gyors és zökkenőmentes lebonyolításnak hála, igen gyorsan lezajlott a verseny és mindenki elégedetten térhetett haza az elért eredményével – mesélte Hirsch Máté, a Győztes Kör Sport Egyesület elnöke.

A már-már szokásos floorball bemutató és játéklehetőség az időjárás miatt ugyan elmaradt, de a jó hangulat ettől függetlenül is kialakult és meg is maradt.

Az egyesület ezúton is köszöni a Szarvas Fogadónak a helyszínt, tagjainak segítőinek, de legfőképpen a darts szakosztály vezetőjének, Nothof Attilának az áldozatkész munkát.
Köszönik továbbá a szülők-kísérők hasznos munkáját, Kiskőrös Város Polgármesteri Hivatalának és Domonyi László polgármester úrnak a támogatást, valamint a helyi sajtónak az érdeklődést
.

Reméljük, hogy jövőre hasonló eseményről tudósíthatunk. Várjuk a következő eseményt a Győztes Kör Sport Egyesülettől… 

K.Sz

MEGOSZTÁS