Paverpol amatőr alkotócsoport kiállítása nyílt  Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében március 14-én. A Hollandiából induló kreatív tevékenység egy izgalmas technikával készül, melyben valódi műalkotások születnek. Csomák Lászlóné textilszobrásztól megtudhattuk, hogy az alkotások újrahasznosított textilből készült képek, szobrok és dísztárgyak alapja egy levegőre száradó speciális keményítő és ragasztó anyag, amelyet természetes anyagokkal használnak fel.

A technika elsajátítása nagyon könnyű, melynek segítségével végtelen lehetőség kínálkozik.
Csomák Lászlóné köszönti a jelenlevőket
-Hirdetés-

„Minden, amire szükséged van mélyen benned él és várja, hogy megmutatkozhasson, csak maradj csendben és adj időt, hogy ami belül van, az megtalálhasson téged.”

Takáts-Tóth Ilona az egyik alkotó

Két évvel ezelőtt Sutus Etelkának köszönhetően került a városba és ismerték meg néhányan ezt a technikát. Azóta egy lelkes csapat rendszeresen átjár Szabadszállásra az alkotóhoz  elsajátítani a legfőbb szakmai fogásokat. A textilszobrász és tanítványai Huszti Ildikó , Jeszenszki Anikó, Lechnerné Lugossy Gyöngyi, Litauszkiné Madácsi Márta és Takáts-Tóth Ilona műveiből készült kiállítás március 29-ig tekinthető meg.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS