Tudod-e, hány led világítja meg a vasúti fénysorompót? Vagy hol van a 112 számú távvezeték oszlop? Esetleg, hogy hány centiméter széles az Old Car Museum nagykapuja? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel várták a szervezők az V. Városismereti Verseny résztvevőit március 16-án Kiskőrösön.

Döme Géza az Eltájolók TSE elnöke
-Hirdetés-

A kiírás szerint a verseny célja elsősorban nem a lexikális tudás felmérése, hanem a város nevezetességeinek, kevésbé ismert helyeinek felkeresése, bemutatása. Nem is akármilyen formában, a 3-4 fős csapatok az indulás után egy előre meghatározott útvonalon kaptak egy kérdéssort. Az idei évben a város déli részét térképezték fel, a családi kategória és az 5-6. osztályosok 6 km-t a többi korosztály 9 km távolságot tett meg közben.

A feladatlap tartalmazott még egy képfelismerést is, a tapasztalt csapatok, már tudták, hogy egy társuk csak ezeket a részleteket vadássza az út folyamán.
Mindenki feltalálta magát

Az induláskor kaptak még egy információt, hogy lesz közben egy totó is, amit ki kell majd tölteniük. Szóval összetett, igazi csapatszellemet igénylő feladatokkal várta az Eltájolók TSE ezen az esős délelőttön az indulókat. A verseny népszerűségét mutatta, hogy a rossz idő ellenére is 148-an neveztek. A csapatok kb. három óra elteltével érkeztek vissza az Old Car Musemhoz, ahol az értékelés után minden kategória első három helyezett csapata érmet és emléklapot, a kategóriák győztesei kupát kaptak.

A verseny után jólesik a pihenés
Döme Géza az egyesület elnöke ismét jól összerakta ezt a versenyt és ezúton szeretné köszönetét kifejezni a támogatásért a Veterán autó múzeumnak és az Unikum Drink Bárnak.

A legeredményesebbek, akik nem vesztek el a furfangos kérdések között:

5-6. osztály: „Csatornafedelek”
Dörmő Ádám
Herman Erik
Valach Norbert
Maska Máté

7-8. osztály: „Petőfi népe”
Brada János
Markó Levente
Veszeli Viktor

Középiskola :„Kőllöb”
Dorák Kriszta
Bárány Dániel
Gubacsi Zsófi

Családi :„Krumpli leves”
Brada Béla
Brada Bence
Bakó Áron

Felnőtt :„Sága”
Petróczi Gábor
Petróczi Gábor
Neubauer Sándor
Gillich Sára

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS