Amint azt már bizonyára észrevettétek a Vira Magazin egy új, gazdaság rovattal bővült a közelmúltban, melynek szükségességét az indokolta, hogy térségünkben kimagaslóan nagy számú vállalkozás működik.

A mezőgazdaság vagy az ipar az erősebb?

-Hirdetés-

Eddig a mezőgazdaság volt az itt élő emberek elsődleges megélhetési formája, mára azonban az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatóipar mind a foglalkoztatottság mind az árbevétel terén megelőzte a mezőgazdaságot. A helyi önkormányzatok adóbevételének több mint kétharmada ezekből a szegmensekből érkezik.

Egyre több egyéni vállalkozó, mikro- és kisvállalkozás működik a térségben. Emellett nő a száma azoknak a cégeknek is, akik már 250 fő feletti létszámban foglalkoztatnak munkavállalókat.

Szerencsére gombamód szaporodnak a környékben a nívós szállás- és vendéglátóhelyek is. Minden évben egyre több turisztikai jelentőségű rendezvény, fesztivál kerül megrendezésre. Ezek nem csak a helyieknek kínálnak szórakozási lehetőséget, de az ország többi pontjáról is idevonzzák a látogatókat.

Gazdasági témákkal foglalkozó cikkeink száma is egyre gyarapodik, mert az olvasottsági mutatók azt mutatják, hogy szívesen olvassátok ezeket a cikkeket. Az új, gazdaság rovatban összegyűjtve, könnyen rátaláltok majd hasonló témájú írásainkra.

Naprakész, hasznos információk a vállalkozásoknak

Elsődleges célunk az új rovattal, hogy naprakész gazdasági, pénzügyi információkkal, hírekkel szolgáljunk a térségünkben működő vállalkozások vezetőinek.

Szeretnénk minél szélesebb körben bemutatni azokat a régóta működő vállalkozásokat, akik sikerességükkel hozzájárultak a környék gazdasági fejlődéséhez, és akiktől a többieknek is van mit tanulni.

De nem szeretnénk megfeledkezni azokról a most induló, fiatal vállalkozókról sem, akik új ötleteikkel, innovatív vállalkozásaikkal a jövőnket fogják alakítani.

Vállalkozások ismertségének elősegítése

Egyre több alkalommal keresnek meg bennünket a cégvezetők azzal a megbízással, hogy PR cikk formájában mutassuk be tevékenységeiket. Nemrég  jártunk a soltvadkerti Lantos Borházban, akik borászatuk mellett hangulatos kávézót és gyönyörű rendezvénytermet is üzemeltetnek. Bemutattuk Hajnal Csilla újonnan induló Helen Doron nyelvstúdióját, ahol gyermekeink angoltudását alapozhatjuk meg.
Tudósítottunk Turán Kriszti régóta működő, de mindig megújuló Best-Kontír könyvelő irodájáról is. És megosztottuk veletek az Euro Ceramcia Fürdőszoba Szalon vezetőjének, Csorba-Gusztos Anitának a tanácsait, melyek segíthetnek mindazoknak, akik fürdőszobafelújítás előtt áll. 

Reklám vagy hasznos információ?

A visszajelzések alapján úgy gondoljuk ezek a cikkek hasznos információkkal szolgálnak olvasóink számára, míg vállalkozói oldalról nézve nem elhanyagolható a reklámértékük sem.
A reklám szó hallatán már persze általában égnek áll a hajunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ami a vállalkozásnak jó reklám, az az olvasónak hasznos információ lehet. 
Ha éppen új autót szeretnénk vásárolni, akkor szívesen tájékozódunk az autópiac kínálta lehetőségekről. Ha lakásfelújítás előtt állunk, szeretünk minél több információt begyűjteni, mielőtt kivitelezőt választunk.

Támogassuk a helyi vállalkozásokat!

Szeretnénk ezzel arra is ösztönözni mindenkit, hogy helyben vásároljon, helyi szolgáltatásokat vegyen igénybe! Költsük el itthon a pénzünket egymást erősítve, támogatva! Erre egy kicsit odafigyelve észrevétlenül olyan láncreakciót tudunk elindítani mikrogazdaságunkban, ami mindannyiunk jólétéhez vezethet.

Keressetek bennünket, ha szeretnétek megjelenni a rovatban!

Ha ismertek olyan helyi, környékbeli vállalkozást, amiről úgy gondoljátok, hogy szívesen hallana más is, vagy ti vezettek olyan céget, amit szeretnétek szélesebb körben ismertté tenni, akkor keressetek elérhetőségeinken:

Telefon: 06 70 617 9945

E-mail: hirdetes@vira.hu 

 

– Dúcz Annamária –

MEGOSZTÁS