Nagyon nehéz mérkőzés várt a Soltvadkerti TE férfi kézilabda csapatára a március 16-án lejátszott megyei I. osztályú bajnoki találkozón. A 17. fordulóban a soltvadkertiek azt a Bácsalmási PVSE gárdáját fogadták, amely a tabellát 11 győzelem mellett mindössze egyetlen vereséggel vezeti.
Az összecsapáson nagy csatában kaptak ki a soltvadkertiek 31-30-ra (12-17): Angebrandt – Gazsó, Ürmösi 4, Farsang 9, Zsikla 1, Opauszki 7, Kincses 2. Csere: Vizi J. (k), Vizi V. (k), Bakai 6, Patai 1. Edző: Nagy Imre.
A sérülések, munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt erre a találkozóra igen szűkös kerettel lépett a pályára a hazai együttes. A kezdéskor a soltvadkerti kispadon a két cserekapus mellett mindössze két mezőnyjátékos foglalt helyet. A nehézségek ellenére kitették a pályára a szívüket a hazai fiúk a jóval esélyesebb, több magasabb osztályt is megjárt szerb játékossal felálló bácsalmásiak ellen. Talán a vendégek sem gondolták, hogy ezen a találkozón még veszélyben foroghat a győzelmük…
Már a mérkőzés első része szoros küzdelmet hozott, amikor a jól védekező hazaiaktól nem tudtak elhúzni több góllal a vendégek (4-6, 5-7, 6-8). Csak az első félidő végén tudták növelni 5 gólra az előnyüket a vendégek, amikor a hazai csapat több hibát is elkövetett támadásban. A második játékrészben sokáig 4-5 góllal vezettek a vendégek, de a mérkőzés hajrájára fokozatosan csökkent az előnyük. Ahogy szorosabbá vált az eredmény, egyre keményebbé vált a mérkőzés és a bácsalmásiak durva megmozdulásai borzolták a kedélyeket.
Az utolsó percben egy labdáért folyó küzdelemben súlyosan megsérült a hazaiak kapusa Vizi Valentin, ami után a vendégek részéről Crnjakovic Sinisát a játékvezetők piros lappal kiállították. A hazai csapat 25-30-ról felzárkózva támadhatott az egyenlítésért emberelőnyben, de egy rossz átadást követően elvesztették a labdát és nem sikerült a bravúros pontszerzés. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a soltvadkertiek 31-30 arányú veresége most győzelemmel felérő fiaskó volt. A találkozó végén lesérült Vizi Valentint a mentők szállították el a helyszínről a kiskunhalasi kórházba. Állapotáról annyit tudni, hogy törés nem történt, a térde bedagadt és nagy valószínűséggel a térdszalagjaival történt valami. További vizsgálatok után a napokban döntenek arról az orvosok, hogy műtéti beavatkozásra is szükség van-e.

-Hirdetés-

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS