TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért, hazánk legnagyobb önkéntes hulladékgyűjtő mozgalma, melyhez Soltvadkert város is csatlakozott.

-Hirdetés-

A szombati nap szervezője Udvarhelyi Attila, a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola igazgatója volt. Szép számmal össze is gyűltek diákok már korán reggel, néhány segítő kísérővel az önkormányzat udvarában.
Az akció koordinátora Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezető Igazgatója és Molnár Tibor köszöntötték a megjelenteket a polgármesteri Hivatal nevében is. (Soltvadkerten egyébként már napok óta folynak a tisztítási munkálatok. Három csoport magánakciót szervezett, hogy saját vagy éppen más perifériáját rendbe tegye.)

Néhány felnőtt is jött segíteni a TeSzedd! önkéntes mozgalom keretében

Első lépésként Schnürlein Andor egy alapos munkavédelmi oktatást tartott az akcióban résztvevőknek. Elmondta, hogy az elsődleges és legfontosabb feladat, hogy saját testi épségünkre vigyázva, biztonságosan takarítsuk a munkaterületet, amely a Vágóhíd utca vasúton túli részét foglalja magában.
A területen lehetnek veszélyes dolgok, ami fertőzést, sérülést okozhat. Amennyiben ilyen dolgokat találtok, ne nyúljatok hozzá. Külön jelezzétek nekünk, csoportvezetőknek!” – figyelmeztetett Andor.

Molnár Tibor és Schnürlein Andor útbaigazítást tart

A hulladékgazdálkodás rendjére is felhívta a figyelmet:
Éves lomtalanításra, zöld hulladék elhelyezésére is van lehetőség és természetesen van szeméttelep, ahová szelektíven ingyen és bérmentve vihetitek ki a szemetet. Ellenben ha vegyes hulladékként kerül ki a hulladékudvarra, akkor 1800 ft/m3-es áron át lehet ezt adni, ahonnan egy biztonságos ártalmatlanító telepre kerül.”

TeSzedd! akció 2019-ben is Soltvadkerten

A munkavégzés folyamán a diákok és a segítők egyszer használatos védőkesztyűt, zsákot és italt kaptak Soltvadkert Város Önkormányzatának és Lehoczki Ferenc polgármester úrnak köszönhetően.
Nem kis feladat volt az amúgy vadregényes tájat újból tisztává varázsolni.

A serény önkéntesek 284 zsák szemetet gyűjtöttek össze pár óra leforgása alatt, melyet a Vadkert Komszolg Kft. munkásai szállítottak el a helyszínről.

A diákok kísérőikkel 284 zsák szemetet gyűjtöttek össze

A szervezők és koordinátorok ezúton is köszönik az önzetlen munkát. Remélhetőleg az emberi trehányság mérséklődik – esetlegesen teljesen megszűnik – és egy év múlva nem lesz szükség ennyi zsákra.

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS