Benépesült fiatal labdarúgókkal március 23-án a kiskőrösi városi sporttelep. Ezen a napon a Kiskőrösi LC volt a házigazdája a déli régió korosztályos Bozsik tornájának.
Az eseményről Bárány Mihály edző elmondta, hogy Kiskőrösön került megrendezésre a kiemelt Bozsik program U11 és U13-as korosztályainak tornája.

Összesen 17 csapat lépett pályára, az U11-ben 10, az U13-asok mezőnyében pedig 7 gárda mérte össze erejét.

-Hirdetés-

Az U13-asok 50×80 méteres pályán játszottak csapatonként 8+1 fővel, 5×2 méteres kapukkal. Az U11-esek 40×60 méteres pályán fociztak csapatonként 6+1 fővel, 3×2 méteres kapukkal. A csapatok Szolnok, Bács-Kiskun és Csongrád megyéből érkeztek.
A kiskőrösi fiatalok az U13-as csapatnál Bárány Mihály, az U11-eseknél pedig Kovács József edző irányításával szerepelnek. A torna során az eredmények nem számítanak, a szervezők nem osztanak érmeket és nem hirdetnek helyezetteket.

Itt a tehetséggondozás, a fiatalok versenyeztetése kap kiemelt szerepet.

A kiskőrösiek ezen a szinten már NB-s szintű utánpótlás gárdákkal mérhetik össze az erejüket, ami jól szolgálja a tehetségek fejlődését. El kell mondani, hogy minkét korosztályban a kiskőrösiek a két helyi általános iskolából összeállított közös csapattal szerepeltek, és így a korábbi évektől eltérően jóval komolyabb játékerőt tudnak már képviselni. A Bozsik programokon és az egyéb tornákon a Kiskőrös LC fiataljai az NB-s szintű gárdákkal is felveszik a versenyt.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS