A Kiskőrösi Vízisport Alapítvány szervezésében került megrendezésre Kiskőrösön március 24-én az I. Hufbau-Akker-Kör elnevezésű kerékpáros túra nap. A program rajt és cél helye a kiskőrösi Hufbau-Akker Áruházzal szemben található Schneider Gumi udvarában volt.
Az új kiskőrösi egyesület elnöke Lehoczki Norbert és alapító tagja Pásztor Gyula elmondták, hogy idén egy rendezvénysorozatot indítanak el, melynek első állomása volt a vasárnapi esemény. A céljuk, hogy 2009-ben született gyerekekkel szerettessék meg a vízilabdát és a tervek szerint szeptembertől már a csapatbajnoki küzdelmekbe is bekapcsolódnak.

Több sportos rendezvényük is lesz, mellyel kapcsolatban az érdeklődők a Kiskőrösi Vízipólósok facebook oldalán szerezhetnek folyamatosan friss információkat.

-Hirdetés-

Az egyesület vízilabdára, úszásra, gyógyúszásra és szabadidő vízi sportokra szakosodott.
Jó a kapcsolatuk a Dunaföldvári Vizisport Egyesülettel és voltak már náluk több alkalommal sárkányhajózni, kajakozni a Dunán. Azért szervezték meg a mostani kerékpáros napot, mert szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni az egyesületet sportos programokkal.

A céljaik között szerepel a családok és a kisgyermekek bevonása az ilyen eseményekbe és a továbbiakban is szeretnének túrázásokat, kerékpározásokat megszervezni.

A Hufbau-Akker-Kör alkalmával a résztvevők Kiskőrösről indulva az akasztói Akker Tüzép telephelyéig tekertek a kerékpárúton 1-2 (15-30 km), 3 (45 km) vagy 6 kört (90 km). Többen érkeztek vidékről is, hogy a gyönyörű időben egy jót mozogjanak és aktív kikapcsolódással töltsék el a napot.

Az eseményt a Hufbau-Akker, a Garden Juice Kft. és Turancsik László támogatta.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS