A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 16. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. A március 24-én lejátszott mérkőzésen a kiskőrösiek az Akasztó gárdáját fogadták hazai környezetben.
Kiskőrösi LC-Akasztó FC 1-2 (1-1)
Kiskőrösi LC: Ámann – Mokrickij (Füleki), Kovács J., Lesták (Horváth R.), Amin, Madácsi, Nagy A., Simon (Rimár), Hajnal, Bányai (Oláh), Salami.
Edző: Miskovicz Bálint.
Akasztó FC: Németh Zs. – Turancsik (Biber), Tratter, Megyes, Bánszki, Kudron, Kerekes, Palla, Szabó Zs., Juhász T., Csoba (Csehi).
Edző: Szrenkó István.
A bajnokság élmezőnyéhez tartozó két együttes találkozóját szép számú nézőközönség előtt rendezték meg. Mindkét csapat jól megszervezte a védelmét és nagy küzdelem folyt a pálya közepén.

Az összecsapáson a kiskőrösiek szerezték meg a vezetést a 19. percben Simon Dominik szép góljával (1-0).

-Hirdetés-

Nem sokáig örülhettek a hazaiak az előnynek, mert a 23. percben Kovács József öngólt vétett és ezzel egyenlítettek az akasztóiak (1-1). A második félidőben a kiskőrösiek támadtak többet, melyek végén a kapufa vagy Németh Zsolt kapus óriási bravúrjai mentették meg az akasztóiakat a góltól. A játék egyre keményebb, a hangulat pedig felfokozottabb lett a találkozó hajrájára. Az akasztóiak egyik kontratámadása alkalmával a 83. percben Juhász Tamás lépett meg a bal oldalon és a behátráló Kovács Józsefet kicselezve, a védő lábán megpattanó labda a hazai kapuba vánszorgott (1-2).
Ezzel a góllal fordított és nyerte meg a rangadót az akasztói együttes.

A találkozó végén a 90. percben a kiskőrösi Salami Eugene egy „kakaskodás” után megkapta második sárga lapját, ami után kiállították.

A vendégeknél a 93. percben Bánszki Dávid egy buktatás után kapta meg második sárga lapját, és így ő is a kiállítás sorsára jutott.
A kiskőrösieknek több nagy gólszerzési lehetőségük volt, hogy a maguk javára döntsék a találkozót, de ezen a napon az akasztóiak igen lelkes játéka és jobb helyzetkihasználása eredményezett győzelmet.
Ifjúsági eredmény:
Kiskőrösi LC-Akasztó FC 4-2 (1-1)
Gólszerző: Nagy Z., Gémesi, Geiger, Németh R. – Tóth P-2.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS