A Kormány célul tűzte ki a 2014-2020 fejlesztési időszakra a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését. E cél elérésében a GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program nyújt segítséget.
A program célja a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai által biztosított munkaerő-piaci eszközök hatékonyságának növelése, személyre szabott szolgáltatások révén.

-Hirdetés-

2018. április 1-jén elindult a GINOP 5.1.5-16-2017-00025 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Bács-Kiskun megyében” című projekt.

Munkaerő-piaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget álláskereső, inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal szoros együttműködésben valósul meg.

5670 fő bevonását tervezik a projekt végéig. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg: a megye 11 járási székhelyén és 11 további településen, összesen 22 helyszínen biztosít hátrányos helyzetű inaktív és álláskereső felnőttek részére egyéni és csoportos tanácsadást, fejlesztést.

Minden programban résztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerő-piaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét.

Szolgáltatásaik (mindegyik ingyenesen vehető igénybe):
A Bács-Kiskun megyei Kormányhivatallal szorosan együttműködve különféle tanácsadások keretében segítik álláskeresését, pályaválasztását információnyújtással, csoportos foglalkozásokkal, egyéb programokkal.
– egyéni munkatanácsadás
– szociális információ nyújtás
– egyéni állásfeltárás és elhelyezés
– egyéni álláskeresési tanácsadás
– munkavállalói kulcsképességeket és kulcskompetenciákat fejlesztő csoportos foglalkozás
– munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás
– pályatanácsadás – pályaválasztási tanácsadás (egyéni)
– vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás
– munkaerő-piaci mentori szolgáltatás

 Várják Önt, ha…
– inaktív
– regisztrált álláskereső
– 25 év alatti munkanélküli
– alacsony iskolai végzettségű
– elavult szakképesítéssel rendelkező
– gyermekgondozás, ápolás után munkát vállaló
– 50 év feletti

Hogyan veheti igénybe ingyenes szolgáltatásaikat?
Kérjük, hogy keresse fel a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal állandó lakóhelye szerinti Foglalkoztatási Osztályát, és egy ügyintézőtől kért irányítólappal vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal.

A  kiskőrösi járás szakértője:
Horváth István
06-20-3644673
Hétfőtől péntekig 08:00 és 16:30 között.
horvath.istvan.eco@gmail.com

A következő toborzó rendezvényük Kecelen lesz április 4-én, 10 órai kezdettel a városi művelődési házban.

Rőfös-Horvát László

MEGOSZTÁS