Két Büdöstó-rajongó beszélget: Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft. ügyvezetője és én. Rögtön az elején vita alakul ki: „Nem Büdöstó!” — így Andor. — „Azt használjuk inkább, hogy Vadkerti-tó!”
Történészként nem hiszek a névadás és névhasználat mágiájában, ám legyen most akkor csak és kizárólag Vadkerti-tó!

-Hirdetés-

-Apropó: mi a tó partján nőttünk fel. Az érettségire és a későbbi vizsgákra elég szép színnel mentem be. Most mennyire tekintik a vadkertiek a sajátjuknak a tavat? Mármint mennyire járnak ki? Én pl. gyakran a családdal, de nem sok embernek kell köszönnöm…
-Valamiért eltávolodtak a helyi emberek a tótól. De egymástól is. Az a célunk, hogy felhívjuk mindenki figyelmét erre a gyöngyszemre ami a birtokunkban van, hogy megfelelő árpolitikával, infrastruktúrával és színvonalas programokkal ide csábítsuk a helyi és környékbeli lakosokat. No meg a turistákat is. Persze tudom: ehhez többfajta marketing és többfajta kommunikációs csatorna is szükséges.

Részt vettetek az idei Utazás Kiállításon? Hogy látod, mennyire volt ez hatékony?
-Az idei évben – mint a kiemelt kiállító Bács-Kiskun Megye részeként – nagyon nagy feladat volt a számunkra. Rengeteg érdeklődő volt a standok körül. Az igazi munka, a sok kíváncsi tekintet közt felismerni az igazi érdeklődőt, és azokat felcsigázni még jobban, hogy ellátogasson a mi kis térségünkbe.

-Itt már megjelent a város logója, melyet sokan még nem ismernek. Én sem találtam az interneten. Mutassuk meg!
-Igen, 2018-ban képviselő-testületi döntés született róla. Hat változat közül választották ki. Amint látjuk, a napfényre, a tóra és a zöldre helyeztük a hangsúlyt. Zöld, mint a Tó part, a természet, kirándulások, természetjárás, tájfutás. Sárga, mint a napsugár, a meleg. Kék, mint a víz és tisztaság jelképe. Amely egy körbe van foglalva, és egy buzogány tagolja három egyenlő részre. 

-És akkor nézzük a programokat! Ha megnyitjuk a soltvadkert.hu honlapot és átlinkelünk a www.vadkerti-to.hu-ra, akkor látjuk: egész jól betelt a nyár.
-Igen, meglehetősen sokrétű a program. Igyekeztünk úgy szervezni a hétvégéket, hogy minél kevesebb essék az üdülési szezonra. Így nem zavarjuk azokat, akik “csak” pihenni jönnek. Illetve szeretnénk egy új helyszínen megtartani a Városi Gyereknapot, amelyben újabb lehetőségek vannak, és ezek hatékonyabb kihasználását tesszük lehetővé.

Na lássuk:

Programok a Vadkerti-tónál 2019-ben

Bács-Trophy terepjáró verseny: április 12-13. — a kemping területe
Motoros találkozó: május 24-25. — a kemping területe
Megyei Polgárőr Nap: június 1. — a kemping területe
Városi Gyermeknap a BS Plastic Trade Kft. és az önkormányzat szervezésében: június 8. — a kemping területe
BMW találkozó: június 12-16. — a kemping területe

Triatlon: július 20. — a strand területe
22. Kupi Strandkézilabda Kupa július 22. — a strand területe

Sörfesztivál: július 26-27-28. — a strand területe
Lada találkozó: augusztus 23-25. — a kemping területe

-Látom, a sörfesztivált azért bevállaljátok. Mitől fog ez most működni? — feltéve, hogy szép idő lesz…
-Először is igen: legyen szép idő! A második érvem pedig az, hogy tényleg szóljon a minőségi, kézműves, igényes sörökről! Ennek valóban be kell vezetni a kultúráját ebben a „boros térségben”… Szóval széles lesz a választék a különleges sörökből, melyekből nem vedelni kell, hanem végig kell szépen kóstolni!

-Fellépők?
-Röviden: péntek este Dj lesz, azaz „legyen tánc”, majd Voksán Virág hajnali 2-ig. Szombaton gyerekprogramok foglalkozásokkal, este pedig Anna & the Barbies koncert. Vasárnap Dj Majoré a színpad. A sörök végig jelen lesznek, a belépőjegy pedig péntek és vasárnap normál áron marad, szombaton emelkedett áron lesz.

– És akkor, ha jól látom, borfesztivál idén nem lesz.
– Átalakul a városközpontban megrendezésre kerülő Bor és Gasztro Fesztivál, melyet a megszokott időpontban július 6-án tartunk. Igyekszünk ezt is hirdetni és minél több vendéget ide csábítani a helyi lakosok és a Vadkerti-tón nyaralók részére.
A rendezvény ingyenes a kilátogatók részére.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS