E két csodálatos hangszer már önmagában is csalogató lehet a klasszikus zenét kedvelők számára, de Soltvadkerten a Gyöngyház Kulturális Központ színpadán most március 27-én, szerdán este egy komolyzenei koncerten hallhattuk őket, elismert előadóművészek megszólaltatásában.

-Hirdetés-

A zenét mindenki kedveli mert kikapcsol, önfeledtté tesz, meghozza a vidámságot, a kedvet a táncoláshoz. Ezek a tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a koncert vendégei jól érezzék magukat és kellemesen mulassák az időt.

Szilágyi Kinga Katinka hárfaművész

A Dou Deliziosa tagjai Vámosi-Nagy Zsuzsa fuvolaművész és Szilágyi Kinga Katinka hárfaművész 2009 óta játszik együtt. Rendszeresen koncerteznek itthon és külföldön.

„A zene mindig is az életem része volt, már kisgyermekkorom óta. 6 évesen már zongorázni kezdtem, az igazi szerelem azonban a fuvolával kezdődött, később. Ezen a hangszeren vagyok leginkább önmagam, ezzel tudom legjobban kifejezni érzéseimet, közvetíteni valami maradandót a hallgatóság számára. A koncertjeimen beszélek, bemutatom a műveket, hogy közelebb hozhassam a közönséget a komolyzenéhez. Ez szerintem nagyon fontos egy mai komolyzenei koncerten.” Vámosi-Nagy Zsuzsa

Az izgalmas hangszerösszeállítás rendkívül kedveltté vált mostanában, de miután az eredetileg erre a duóra írott repertoár kevés, az átiratokat többnyire maguk készítik. Ezen a koncerten előadásukban elhangzó művek közül például eredetileg Saint-Saëns Fantáziája hegedűre és hárfára készült.

Vámosi-Nagy Zsuzsa fuvolaművész

„Ezt a koncertet azért szerveztük, mert már lassan két éve működik egy beszélgető kör a városban, egy olyan társaság, akik azt tűzték ki célul, hogy tegyük fel a napjaink társadalmát feszítő kérdéseket az érdeklődőknek és hallgassuk meg egymás véleményét. Próbálunk valamilyen megegyezésre jutni, de ha ez nem sikerül, akkor sem szokott ebből feszültség lenni. Mindezeket a megbeszéléseket mostanában a Korona Cukrászdában tartjuk, köszönhetően a tulajdonosok vendégszeretetének. A mai alkalommal és a következő pár alkalommal is az öröm forrásának egyik lehetőségéről lesz szó, ami nem más, mint a zene. De hogyan lehetne beszélgetni a zenéről zene nélkül?  Ezért erre az alkalomra, ennek a céljából hívtuk meg a Dou Deliziosát” – mondta Szabó Antal a megnyitóbeszédében.

Szabó Antal szervező

A koncert után vártak mindenkit egy szeretetvendégségre a könyvtárba, ahol a művésznőkkel együtt lehetett beszélgetni a zenéről, a zenei stílusokról és azoknak az emberekre gyakorolt hatásairól.

„A zene az az eszköz, amely a legközvetlenebbül képes az ember elméjét és szívét megszólítani.”

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS