Az évtizedes tapasztalatok azt mutatják, hogy a szülők elsősorban pedagógust választanak, amikor gyermekük iskolába kerül. A KT Bem József Általános Iskola szülői értekezletet tartott március 26-án a leendő első osztályos tanulók szüleinek.

-Hirdetés-

Lasztovicza László igazgató mutatta be mind az iskolát, mind az elsős osztályfőnököket. Beszédében kiemelte, hogy hetedik éve folyamatosan növekszik a tanítói, tanulói létszám, ami annak köszönhető, hogy olyan tartalmi és infrastruktúrális dolgok történnek, ami egyre jobb iskolává teszi az intézményt.
A pedagógusok módszerei változóak, mert mindenki beleteszi az oktatásba a saját tapasztalatait, tudását, a pozitív dolgokat kicsípik a különböző oktatási módszerekből, amelyek elősegítik azt, hogy minél nyitottabbak és kommunikatívabbak legyenek a gyerekek.
Büszkeséggel tölti el, hogy az iskola nevéhez kapcsolódnak a Járási tanulmányi versenyek, ahol négy járás 51 iskolája versenyez a legjobb intézmény címéért.

A tavalyi évben az iskola első helyezésével bebizonyította, hogy szakmailag is kiemelkedő szinten van.

„Mikor először mennek iskolába,
a kerek földön öröm suhan át,
új világ küldi fiúra, lányra,
a reménység sugarát”
(Aranyosi Sz.Attila….Elsőosztályosok)

Kecskeméti Pál evangélikus lelkész

Az értekezleten elsőként a hitoktatók mutatkoztak be, az iskola minden gyülekezet számára lehetőséget biztosít a vallás gyakorlására. Az idegen nyelv oktatás kiemelkedő az iskolában, az angol tantárgy bemutatásáról Csíkné Túróczi Anita tartott rövid beszámolót. Sok energiát fordítanak a sportolási lehetőségekre, gondolva a lányokra is, az iskolában zajló sport tevékenységekről László Zsolt beszélt. Nagy érdeklődés övezte a leendő osztályfőnökök Rohoska Ferencné, Mészáros Valéria és Maska Lászlóné bemutatkozását.

Mit kell tudni a beíratásról?

Az iskolai beiratkozást április 11-12-én 8-18 óra között teheti meg a szülő.
A beiratkozáskor be kell mutatni a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt, TAJ kártyát, adókártyát, születési anyakönyvi kivonatot, továbbá az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást. Az osztályba sorolásról, és a gyermek felvételéről az igazgató dönt. Az osztályba sorolás egységesen történik, nincs olyan, hogy egy osztályba kerüljenek a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetűek.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS