Az idei Petőfi Kulturális fesztivál főműsorai között Follow the Flow koncert, Indul a bakterház, valamint a Csinibaba című színházi előadások! Petőfi Kulturális Fesztivál, azaz élőzenés koncertek, szabadtéri színházi előadások, zenés-irodalmi műsorok, valamint gyermekfoglalkozások és 1848-as katonai bemutatók várják az érdeklődőket az idén is Kiskőrösön, április 27-28 között. A meghirdetett rendezvényt ismét a főtéren tartják meg, párhuzamosan több családbarát élményt nyújtó helyszínen zajlanak a programok.

Szabadtéri színház szombaton és vasárnap is

-Hirdetés-

 

Április 27-én (szombat) a Csinibaba című zenés vígjáték zárja a napot, melyben a veszprémi Pannon Várszínház társulata hoz vidám perceket a közönségnek, április 28-án (vasárnap) pedig az Indul a bakterház című vígjáték színpadi változatával búcsúzik majd az idei fesztivál.

Jegyvásárlás

A sok élményt nyújtó színházi előadásokra már megvásárolhatók a belépőjegyek az alábbi jegyirodákban:

  • Kiskőrös – Tourinform Iroda
  • Kiskőrös – János Vitéz Látogatóközpont
  • Soltvadkert – Roxy Tours Utazási Iroda
  • Kalocsa – TDM Iroda
  • Baja – Tourinform Iroda
  • Kiskunhalas – Halas Mozi
  • Kiskunmajsa – Tourinform Iroda
  • Kiskunfélegyháza – Tourinform Iroda
  • Akasztó – Faluház
  • Csengőd –Dankó Pista Művelődési Ház
  • Kunszentmiklós – Varga Domokos ÁMK Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtára

Április 27- én szombaton a Szarvas Fogadó előtt felépített színpadon fellép a Szürkeverebek Jazz Band, majd a Művelődési Központ bejáratánál lévő nagy szabadtéri színpadon a Csinibaba című zenés vígjátékot tekinthetik meg az érdeklődők.

Másnap, április 28-án vasárnap már egész nap színvonalas programok várják az élményekre vágyó közönséget. Délelőtt 10 órától a Luther sétányon megnyitja kapuit az utóbbi években már nagy népszerűségnek örvendő Levendula Gyermekpark, ahol közel száz nagyon kedves gyermekfoglalkoztató várja a gyermekekkel érkező családokat. A gyermekparkban foglalkozások, játékok, igazi vidám érdekességek várják a legkisebbeket és szórakozni vágyó családtagjaikat.

Gyermek programok

A kisgyermekes családok részére óriási élményeket nyújt újra a Levendula Gyermekpark a Luther sétányon

Szintén vasárnap délelőtt 10 órától lehet találkozni a nagyszámú 1848-as katonai hagyományőrzővel, akik a Luther téren építik fel katonai táborukat. Az érdeklődők megtekinthetik a hagyományőrző katonákat a korhű tábori élet zsongásában, megcsodálhatják a szép lovaikat is. A katonák 16:00-kor alakzatba rendeződnek, majd a Luther sétány-Kossuth Lajos utca-Árpád utca útvonalon felvonulnak a Piactérre, ahol egy látványos csatajelenetet mutatnak be. Ez a felvonulás és a csatajelenet már a tavalyi évben is óriási élményt nyújtott az igen nagy tömegnek a helyszínen.

1848-as korhű katonai bemutató

Nagyszámú 1848-as katonai hagyományőrző érkezik a fesztiválra, akik a vasárnapi napon bemutatót tartanak és egy csatajelenetet rendeznek a Piactéren

Szombaton 18:00 kezdettel fellép Kamarás Iván és a Sinatra és Kortársai Duó, akik az Idegenek az éjszakában című műsorukat adják elő a Város Kemencéjénél kialakított harmadik színpadon. Erre a koncertre nem kell jegyet vásárolni, hanem díjmentesen élvezhetjük a színvonalas előadást és a sok szép dallamot.

Élőzenés koncertek

Aznap a Follow the Flow zenekar élő koncertjével folytatódik a fesztivál programsorozata, akik egy nagyszerű élménnyel teli koncerttel örvendeztetik meg a közönséget, vasárnap 20 órakor. A Szarvas Fogadónál lévő színpadon lép fel a zenekar, a koncertet ingyenesen megtekinthetik.

Április 28-án fellép a Follow the Flow zenekar a Szarvas előtti színpadon. A koncert a Petőfi Kulturális Fesztiválon ingyenesen megtekinthető

A fesztivál záróműsora Április 28-án 19:30-kor kezdődik, mégpedig az Indul a bakterház című vígjáték bemutatójával, amelyet a budapesti Turay Ida Színház társulata által érkezik Kiskőrösre.

A szervezők felhívják a tisztelt érdeklődők figyelmét arra, hogy a színházjegyek nagy része már elkelt, ezért érdemes mielőbb megvásárolni azokat, hogy részt vehessenek ezeken élmény dús órákat magukba rejtő előadásokon.

A fesztivál részletesebb információival folyamatosan jelentkezünk a következő hetekben.

MEGOSZTÁS