A Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a Blickpunkt kiállítás megnyitója volt a kiskőrösi művelődési központban április 1-jén. A falakra a magyarországi német tematikájú fényképek versenyének legjobb darabjai, és helyi diákok rajzai kerültek, valamint kézműves alkotásai voltak láthatók.
Az eseményen megjelenteket a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kincses Mihályné köszöntötte, aki elmondta, hogy a Magyarországi Németek Kulturális és Információs Központja által évente megrendezésre kerülő, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és Németország Budapesti Nagykövetsége által támogatott „Blickpunkt – a magyarországi német tematikájú fényképek versenye” elnevezésű országos program kiváló műveit hozták el a városba.

-Hirdetés-

A vándorkiállítás mintegy 10 éve jön el Kiskőrösre. Az eseményen a KEVI Petőfi Sándor Gimnáziumának 9. osztályos tanulói közül Lehoczki Tamara, Németh Hanga, Németh Laura és Ba Gréti a németek Magyarországra kerüléséről beszéltek és verset mondtak.
A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola 3. osztályosai táncoltak (felkészítő: Trepákné Kriskó Eszter), majd az 1. B osztályosok műsora következett (felkészítő: Szabóné Tereánszki Nóra). A program során német nyelven mondott verset Döme Zita, Tóth Alexandra és Babucsik Boldizsár.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS