A korábbi éveknek megfelelően az idén tavasszal is lakossági fórumokra várják Kiskőrösön az érdeklődőket. A városban 8 önkormányzati képviselői választókerület van, melyek közül a 4. számú két nagyobb területet ölel fel.
Sokan laknak a választókerület erdőtelki részén is, de április 2-án a városban élők számára volt lakossági fórum a Batthyány óvodában. Az érdeklődőket Gmoser András önkormányzati képviselő köszöntötte, aki mellett Domonyi László polgármester és a rendőrség részéről a közlekedésrendészeti osztály vezetője Kothencz Zoltán alezredes volt még jelen. Az eseményen Gmoser András köszönte meg a lakosok bizalmát, hogy problémáikkal bátran fordulnak hozzá.

Megemlítette, hogy a választókerület erdőtelki részén egyre többen laknak, mivel ott a városi részekhez viszonyítva olcsóbban lehet vásárolni telkeket.

-Hirdetés-

A város gazdálkodásáról, költségvetéséről és a megvalósítandó tervekről Domonyi László tájékoztatta a lakosokat. Felhívta a figyelmet a közösségi együttélés szabályait tartalmazó önkormányzati rendeletre, amelyet közterületfelügyelő ellenőriz folyamatosan. Beszélt az ebtartás szabályairól és kiemelte a parkolás rendjének betartását, mely esetekben a szabálysértők bírságra számíthatnak.
Van, aki 15-20 éve nem tartja rendbe a portáját…
A lakossági hozzászólások, észrevételek során hangzott el, hogy a Tavasz utcában gondok vannak a csapadékvízelvezető-rendszerrel. A csapadék nagyon lassan folyik el, a rendszer el lehet dugulva, ezért annak kitisztítását kérték a lakosok. Szintén ebben az utcában lakók kérték, hogy a parkolási rendet valamilyen formán szabályozni kellene itt. Az észrevétel szerint alkalmanként annyira sok jármű áll a Tavasz utcában, hogy akadályozva van a közlekedés és még a saját ingatlanjuk kapubejárójába sem tudnak beállni.
Az erdőtelki út mentén élők közül a vásártér után lakók jelezték, hogy az ott található földes út sokszor járhatatlan és valamilyen segítséget kérnének ennek rendezésében.

A polgármester ígértet tett arra, hogy megvizsgálják a mintegy 500 méteres útszakasz állapotát és szakaszosan feltöltik azt a Diófa utcában már alkalmazott zúzott köves megoldással.

Jelezték néhányan azt is, hogy a külterületi részeken lenne igény ívóvíz hálózat kiépítésére is. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy az önkormányzat 50 %-ban támogatja az ilyen kezdeményezést, ha a lakosok összefognak és jelzik az igényüket. Néhány lakos erős kritikát fogalmazott meg az erdőtelki út mentén, valamint a külterületi részeken található egyes ingatlanokkal kapcsolatban. Úgy fogalmaztak, hogy ezeken a részeken sok az elhanyagolt terület, amelyek gazosak, parlagfüvesek és tudnak olyanról is, aki már 15-20 éve nem tartja rendbe a portáját. Néhányan jelezték, hogy a vásártér után kisebb kupacokban alkalmanként illegális szemetelések fordulnak elő és ezért ott kérnék a „Szemetelni tilos!” tábla kihelyezését. Az elhanyagolt ingatlanokkal kapcsolatban mondta el a polgármester, hogy az egymás mellett élés szabályairól szóló önkormányzati rendelet részletesen kitér az ilyen ügyek kezelésére. Az ilyen ügyben érintett tulajdonosokat első körben felszólítják a kialakult állapotok megszüntetésére, mely elmaradása esetén bírságot szabhatnak ki.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS