Április 2-án, az autizmus világnapján megtelt a Petőfi Sándor Művelődési Központ földszinti nagyterme, ugyanis az EGYMI sokak által ismert gyógypedagógusának, Kutyifa Anikónak várva várt NAPIFELHŐ című könyvéről tudhattunk meg kulisszatitkokat ezen a délutánon.

-Hirdetés-

A könyv egy igazi családi koprodukció eredménye: Anikó élményeit, gondolatait papírra vetette, míg testvére, Kutyifa Ágnes (Gigi) pedig grafikáival illusztrálta a történeteket. A közönség soraiban ott ültek Anikó és Gigi szülei, valamint Anikó kisfia Beni is, akik szintén hozzájárultak ahhoz, hogy ez a remekmű megszülethessen.

Anikó és Gigi szülei, akik a háttérben örölnek gyermekeik sikerének

A könyv keletkezésének körülményeiről, a szerző íróvá válásáról Viedner Mónika, az EGYMI Utazótanári Intézményegységének vezetője beszélgetett Anikóval és Gigivel.
(Mindezekről egy korábbi cikkünkben magazinunk is beszámolt, ITT olvashatod!)

Viedner Mónika beszélgetett Anikóval, az íróval és Gigivel, az illusztrátorral

És, hogy Anikónak mit adott ez az egész történés?
Többet, mint szakmaiság… Emberileg egy szakadékból az elmúlt 4 év történése – aminek mérföldköve ez a könyv– hozta ki, megadva a megnyugtató választ, hogy immáron a helyeden vagy.

Anikó megtalálta, amire rendeltetett és misem bizonyítja ezt jobban, hogy történetei eljutnak a szívekig… hol mosolygunk, hol könnyekig hatódunk… és talán azt is elmondhatjuk, hogy látni tanulunk egy autizmussal élő gyermek szemével Anikó írásai és Gigi rajzai nyomán.

A Luther kiadó gondozásában megjelent Napifelhő című könyv megvásárolható Kiskőrösön, a Csepi könyvesboltban.
Nulladik Don Corleone

Zárásként pedig jöjjön egy történet, méghozzá a Nulladik Don Corleone című:
Ezt egy elektronikában zseniális srác ihlette, akivel egyszer összeakasztottuk a bajszunkat.
Merülőben lévő laptopom feltettem töltésre az új teremben egy dugaljba, és boldog voltam, mert működött a laptopom. Erre elkezdte mondani, hogy ez képtelenség, ilyen nincs… -dühöngött. Nem értettük, hogy miért, mire megmutatta, hogy a főkapcsoló a falon nullára van állítva. Fél órán keresztül a kis felhő nem tudott megnyugodni ettől a lehetetlen történéstől… Végül úgy tudta elengedni ezt a dolgot, hogy talált magának egy mondatot, a következőt: „Jó, akkor egyet tudunk biztosan: az iskolának van pénze felesleges kapcsolókra.”

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS