Az elmúlt évtizedben jelentős szerepet töltött be Kiskőrös kulturális életében a Százszorszép óvónői bábcsoport. A város hírnevét elvitték Lajosmizsére is, ahol rendszeresen fellépnek az éppen aktuális darabjukkal. Szoros kapcsolatot ápolnak a Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsödével, ahol Kocsis Györgyné intézményvezető egyben a helyi amatőr felnőtt színjátszó csapat vezetője is. Lassan két évtizede évente két alkalommal dolgoznak fel általuk írt, vagy igényesen kiválasztott és kivitelezett mesedarabot a helyi közönségnek.

-Hirdetés-

Aszódi Pálné, Vlocskóné Csatlós Erzsébet és Tiriczné Szabó Szilvia meghívására április 3-án a Kiskőrösi Óvodák és a Százszorszép bábcsoport vendégszeretetét élvezhették. A csoport tagjai között sokan voltak, akik sosem jártak még Kiskőrösön, ezért kirándulás is volt egyben. A tojásfestő verseny című mesejátékuk nagy sikert aratott, amit minden városi óvodás megnézhetett a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

Kocsi Györgyné és a társulat

A városlátogatásuk alkalmával ellátogattak a bábműhelybe, ahol a kiskőrösi csoport köszönetét fejezte ki Moravcsik Ferencné munkájáért, hiszen nagyrészt neki köszönhető a rengeteg kézzel készített báb. Ezután Turán István vezetésével nézték meg városunk nevezetességeit.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS