Első alkalommal került megrendezésre az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szervezésében Kiskőrösön a „Győztesek versenye” sportjáték. Az esemény megnyitó rendezvénye április 5-én a Vinum Hotel rendezvénytermében volt.

Pintácsi Viki, Takácsné Stalter Judit, Domonyi László és Polgár Judit
-Hirdetés-

Ennek alkalmával 62 daganatos betegségből gyógyult gyermek részvételével kezdődött meg az esemény. A program kezdetén Polgár Judit a világ legjobb női sakkozója, Domonyi László Kiskőrös város polgármestere és Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke mondott beszédet és nyitotta meg a rendezvényt.

Már az első verseny igen izgalmas volt, amikor Polgár Judit sakk szimultánján vehetett részt 13 gyermek.

A rendezvényről tudni kell, hogy első alkalommal került megrendezésre Magyarországon a „World Children’s Winners’ Games”, melynek Kiskőrös ad otthont. Ebben olyan 7-16 év közötti gyermekek vesznek részt, akik már egy óriási küzdelmet megvívtak („győztesek”) és az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték.

A kiskőrösi székhelyű Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány már 20 éve segíti a daganatos betegségben szenvedő gyerekeket, családjaikat és a kezelésüket végző kórházi osztályokat.

Az Alapítvány 10 éve vesz részt rendszeresen Moszkvában a győztesek versenyén, ahol több csoporttal is jelen voltak már.

A moszkvai szervezők most úgy döntöttek, hogy partneralapítványaikat is hasonló verseny megrendezésére ösztönzik a saját országukban, így került az esemény hazánkba.
A verseny háziasszonya megtisztelő feladatát Pintácsi Viki látta el. Az első napon a sakk- és az úszóversenyeket rendezték meg, valamint az este folyamán az Alma Együttes szórakoztatta a gyerekeket. Április 6-án lövészet, futás, asztalitenisz és foci versenyek voltak, majd este Pintácsi Viki műsora nyújthat élményeket a résztvevőknek. A három nap az önfeledt szórakozásról szól. Lesz sok játék, koncert, kézműveskedés és olyan programok, melyek feledtetik a gyermekek mögött lévő megpróbáltatásokat.

Ezekről is beszámolunk majd hamarosan!

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS