„Horvát az anyanyelvem, horvát a kultúrám, horvátul beszélek az édesanyámmal és horvátul szólok kisfiamhoz. Magyar a hazám, piros-fehér-zöld a zászlóm, „Isten áldd meg a magyart” a Himnuszom. Itt születtem, ez a szülőföldem, ide kísértem haza a világ utolsó hadifoglyát. Pécs a szerelmem, ezért az országért dolgozom. Horvát vagyok. Magyar vagyok. A kettő nemhogy kizárja, talán gazdagítja is egymást. Büszke vagyok horvátságomra, büszke magyarságomra. Soha nem fogom megengedni, hogy bárki megkérdőjelezze azt, hogy Magyarország a hazám! Soha!” – így vall magáról Vujity Tvrtko.

Pájer Ildikó a Gyöngyház Kulturális Központ igazgatója
-Hirdetés-

Az április 5-én este a soltvadkerti Gyöngyház Kulturális Központ Sportcsarnokában megtartott „Túl minden határon” című előadás megnyitójában Pájer Ildikó igazgató beszédében említést tett arról, hogy Vujity Tvrtko szavai és tettei egymást igazolják. Az emberek szeretetétől indítva, a rájuk irányuló őszinte kíváncsiságról, feléjük való tiszteletről, alázatról, a tenni és használni akarásról tanúskodnak.
Szóba hozta még, hogy 2002-ben feleségével közösen megalapította a Hétköznapok Hőse díjat, melyet minden év decemberében adnak át. Olyan emberek vagy szervezetek kaphatják, akik munkájukkal igazi példaképei lehetnek a magyar társadalomnak.

Sokan voltak kíváncsiak a motivációs előadása

Látványos belépővel kezdődött a motivációs előadás, rengeteg nevetéssel, sok kalanddal és némi szomorúsággal. Olyan élettörténetek tárultak elénk, amihez képest a mi gondjaink eltörpülnek. A két órás előadás egy pillanatnak tűnt.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (25 db kép)
MEGOSZTÁS