A Győztesek Versenyének komoly, megható és a történelemben régebbre visszanyúló története van. Ez a verseny napjaink legismertebb versenye, olyan gyermekek számára, akik felgyógyultak a daganatos betegségből. Az ismert és színvonalas sportprogram a 7-17 év közötti gyermekeket érinti, európai szinten, a kezdeményezés pedig Oroszországból indult, 2010-ben.

Futóverseny
-Hirdetés-

Idén a verseny Kiskőrösön lett megrendezve a magyar Együtt A Daganatos Gyermekekért Alapítvány (elnöke: Takácsné Stalter Judit) közreműködésével, a gyermekek pedig az ország minden tájáról, Pécstől kezdve Budapestig eljöttek a sportversenyre. A helyszínt nagyrészt a város sportcsarnoka adta, az étkezésekről pedig a Vinum Hotel gondoskodott.

A szervező alapítvány

Az április első hétvégéjét kitöltő kétnapos rendezvény különleges programokkal várta a gyermekeket, akikből sugárzik az élet. Darts, lövészet, úszás, asztalitenisz, versenyfutás, foci, és még sok más kreatív szabadidős tevékenység várta a kicsiket és nagyokat.

A versenyek eredményhirdetése előtt, és az eseményen végig jelenlévő és sok segítséget, valamint műsorvezetést nyújtó Pintácsi Viki (énekesnő, de elsősorban interaktív gyermekműsorokkal járja az országot, énekoktató a Dürer stúdióban, saját fotó stúdióval rendelkezik) szórakoztatta a gyerekeket műsorával.

Pintácsi Viki szórakoztatta a gyermekeket műsorával

A verseny alatt mindenki megoszthatta a saját történetét, új barátságok kötődtek. A programok közben végig ingyenes büfé várta a résztvevőket.

A nyeremények kiosztása után senki sem maradt jutalom és emlék nélkül, amit köszönünk a támogatóknak, ily módon is hozzájárultak az esemény létrejöttéhez.

A díjak kiosztásában segített többek között városunk polgármestere, Domonyi László, az intézmény vezetője, Szentgyörgyiné Szlovák Mária, Suba Róbert paraolimpikon, és rengeteget segített a sporteseményben Harangozó Péter sportelnök.

Asztalitenisz

,,A gyógyulás sokszor nagyobb és megrendítőbb fájdalommal jár, mint maga a betegség. A gyógyulás nem azt jelenti, hogy jobban vagy, és kevésbé kezd valami fájni, hanem épp ellenkezőleg. Sokszor lemegy a mélyére, belevág még a csontodba is, mert ahogy szakadoznak fel a rossz sejtek, úgy rándul össze a test, hiszen amint távoznak belőlünk a nem odavaló dolgok, a nem odavaló sejtek és gondolatok, az nem lehet érzésektől mentes. És nincs rá semmilyen csillapító.” – Szentesi Éva 

A kétnapos rendezvény pénteki megnyitójáról korábbi cikkünkben olvashatnak!

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS