A Pedagógiai Szakszolgálatok Hete alkalmából a BKM Pedagógiai Szakszolgálat Kiskőrösi Tagintézménye 2019. április 8. és április 12. között változatos programokkal, ingyenes előadásokkal és nyílt órákkal várja az érdeklődőket.

-Hirdetés-

A Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szakszolgálati ellátást széles körben megismertessék, ezzel is segítve a szolgáltatáshoz való hozzáférést annak érdekében, hogy a gyermekek, tanulók a lehető legkorábban megfelelő ellátásban részesüljenek. A Pedagógiai Szakszolgálatok Hete programjait is ebben a szemléletben szervezik, minél többeket megszólítva: érintett szülőket, pedagógusokat, fejlesztőpedagógusokat, intézményvezetőket, fenntartó képviselőit, az egészségügyi és szociális ágazatok szakembereit is beleértve. 

A látogatható foglalkozások igen sokszínűek Kiskőrösön is, melyek a Petőfi Sándor Művelődési Központban kerülnek megrendezésre 2019. április 8-12. között 16.30 órai kezdettel.


2019. április 8. Hétfő

Anya lettem! – ki mutat utat?
A korai élmények jelentősége az anya-gyermek kapcsolatban a pszichológus és gyógypedagógus szemével. A korai fejlesztés jelentősége.
Előadók:
Mezőfi-Horváth Antónia klinikai szakpszichológus
Danics-Szemkeő Kinga gyógypedagógus
Kovácsné Oroszi Anett gyógytornász

2019. április 9. Kedd
Az „érettség” fogalma az óvoda-iskola átmenet időszakában
Mikor „kész” a gyermek az iskolai oktatásra? – az érettség kritériumai a mozgás, beszéd és a lélektan aspektusából.
Előadók:
Mezeiné Fejszés Zsuzsa logopédus
Török Zsuzsa klinikai szakpszichológus
Gyóniné Jónás Réka gyógypedagógus

2019. április 10. Szerda
 Tehetség ≠ mintagyerek
Az ezerarcú tehetség – a gyermek, szülő és pedagógus hozzáadott értékei a tehetség kibontakoztatásához. A tehetség felismerése a tanulási és magatartási problémák álarca mögött.
Előadók:
Pécsi Nóra klinikai szakpszichológus
Majoros Alíz Edit gyógypedagógus
Takács Ildikó gyógypedagógus

2019. április 11. Csütörtök
Kamasz-panasz
A serdülőkori problémákról a pszichológus és a gyógypedagógus megközelítésében. A középiskolai pályafutás támogatása a szakértői véleményekben megfogalmazott javaslatok segítségével. A gyógytestnevelés jelentősége a pályaválasztás tükrében.
Előadók:
Eilerné Windecker Edit pszichológus
Csóvics Tünde gyógypedagógus
Pásztorné Molnár Judit gyógytestnevelő

 

Szintén április 8. és 12. között a kiskőrösi Petőfi Sándor Kulturális Központban tekinthető meg az a 300 szebbnél szebb alkotás, amelyek az óvodás, valamint az alsó tagozatos diákok számára meghirdetett Akkor vagyok a legboldogabb, amikor…” című rajzpályázatra érkeztek.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak! 

Kutyifa Icu 
Kiemelt kép: http://www.odukozpont.hu 

MEGOSZTÁS