A megyei I. osztályban szereplő Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapata hazai környezetben lépett pályára a bajnokság 15. fordulójában. A lányok április 7-én küzdelmes mérkőzésen kaptak ki 3 góllal.
A kiskőrösiek a Nemesnádudvari NKSZE csapatától szenvedtek 36-33 (20-18) vereséget: Rostás – Nagy D. 4, Ocskó, Zsubori 1, Borbényi 3, Torgyik 10, Schiszler 2. Csere: Hell (k), Albert, Holczimmer 2, Kolonusz, Kornóczi, László 5, Polereczki, Domokos-Faragó, Márki 6. Edző: Szabó Tamás.

-Hirdetés-

A kiskőrösi lányok az első félidőben szervezett játékukkal több gólos előnyre tettek szert, azonban a hajrában felzárkóztak két gólra a vendégek. A szünet után a jó védekezésnek és a hatékony helyzetkihasználásnak köszönhetően már 4 góllal is vezettek a hazaiak (29-24). A találkozó végén azonban egy rossz periódus következtében megfordították az eredményt a nemesnádudvariak, és a támadásban elkövetett hibák után több gólt is lőttek lerohanásból. A kiskőrösiek egy olyan mérkőzést buktak el, amely a második félidőben már a kezükben volt.Szabó Tamás – Kiskőrösi NKSZSE edzője:

-Az ellenfelünk a bajnoki tabellán mögöttünk van, annak ellenére, hogy kétszer is vereséget szenvedtünk tőlük. Sajnos a mostani mérkőzésen is jobbnak bizonyultak nálunk, mert három találattal nyertek. Nem szoktam a játékvezetők ténykedésével foglalkozni, de most úgy érzem, hogy szóvá kell tennem néhány dolgot Papp Tibor és társa tevékenységéről. Mindez azért fontos, hogy tisztább képet kapjunk erről a mérkőzésről. Már szinte szánalmasan gyenge és minden szakmaiságot nélkülöző, egyértelműen rossz szándékú és ártani akaró játékvezetői tevékenységek közepette zajlott le ez a találkozó. Egyértelműen látszott Papp Tibor játékvezetőn, hogy teljesen hidegen hagyja a mérkőzés és bármit megtehet, mivel nála van a síp.

Úgy érzem, a mérkőzés napján úgy kelt fel, hogy a kiskőrösiek ellen fog ítélkezni, és tette ezt a találkozó kezdetétől a végéig a 45 évesen kezdő kollégája asszisztálása mellett.

Meg kell említenem, hogy az egész szezonban sokszor kritikán aluli a játékvezetés, de ezt már „meg lehet szokni”, és fel sem veszi a történéseket a játékos vagy az edző. Azonban a mostani ténykedés mellett nem tudtam szó nélkül elmenni, amiért elnézést kérek, hogy ezzel kellett kezdenem a mérkőzés értékelését.

A találkozóról annyit, hogy az első félidő szoros küzdelmet hozott, melyet két gólos előnnyel tudtunk zárni. A második félidőben is hasonló volt a tempó és négy találattal is el tudtunk húzni. A vége előtt negyed órával még 29-25-re mi vezettünk, azonban három gólos vereséggel zártunk. Ebben a szakaszban volt egy 0-6-os mérkőzés ciklus, ami eldöntötte a mérkőzést. A lányok nagy meccsterhelés alatt vannak, hiszen volt olyan játékos, akinek ebben a szezonban ez volt már a 37. mérkőzése. Az is látszott, hogy akik a csapat gerincét alkotják, azok már kicsit fáradtabbak, ami az eredményesség rovására megy. Az elkövetkezendő szűk egy hónapban lesz olyan játékos, aki 9 mérkőzésen fog pályára lépni.
Április 14. vasárnap: 18.00
Kiskőrösi NKSZSE-Bácsbokodi NKSE

Április 28. vasárnap: 11.00
Kalocsai KC-Kiskőrösi NKSZSE

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS