2019. április 8-án rendezték meg Kiskőrösön a Bem József Általános Iskola falai között az idei Ki a mester kétkeréken? és a Kerékpáros Kupa járási fordulóját.

Az általános iskolás diákoknak szóló programot Csizovszki László rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, a helyi kapitányság vezetője nyitotta meg, Baltás Adrienn c.r.zászlós, Kuti Erika c.r.őrnagy, Kothencz Angéla c.r.főtörzszászlós és az iskola igazgatója, Lasztovicza László társaságában.

Lasztovicza László, a Bem József Általános Iskola igazgatója
Balról jobbra: Baltás Adrienn c.r.zászlós, Csizovszki László rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, Kothencz Angéla c.r.főtörzszászlós és Kuti Erika c.r.őrnagy
-Hirdetés-

Ahogy az igazgató úr is elmondta köszöntőjében, fontos a közlekedési alapszabályok ismerete már kisiskolás korban. Hollandiában például kötelező tantárgy az iskolákban. A KRESZ szabályok ismerete pedig nemcsak a helyi verseny miatt értékes tudás, hanem a későbbi életben is szükség lesz rá, amikor ezek a gyerekek motort, autót vagy épp kamiont terveznek majd vezetni.

A mai program egy kerékpáros KRESZ teszt kitöltésével kezdődött, amely szép eredménnyel zárult. A résztvevő Varga testvérek, Noa és Száva voltak a legkiemelkedőbbek, hibátlan és 1 hibapontos eredménnyel teljesítették az elméleti részt. A felnőttek közül meg is jegyezték a helyszínen, hogy nagyszerű családi felkészítésről tesz ez tanúbizonyságot. Az iskola udvarán felállított kerékpáros ügyességi elemekből álló akadálypályán is nehéz volt hibát találni a gyerekek teljesítményében, a bójákat ügyesen kerülgették kerékpárjaikkal.

Végül az elméleti és gyakorlati teszt összességében 1-1 fiút és 1-1 lányt juttatott tovább az április 30-i megyei döntőbe, amelynek idei helyszíne ismét Kiskőrös lesz április 30-án.
Ki a mester kétkeréken? I.helyezett csapat. Felkészítő: Bácsi Csaba (KT Bem József Általános Iskola)
Kerékpáros Iskola Kupa 1.helyezett csapat
Felkészítő: Tóth Sándor (Általános iskola, Soltszentimre )

EREDMÉNYEK
Kerékpáros Iskola Kupa
1. Bránya Zita – KEVI Petőfi S. Általános Iskola
2. Bozó Zsóka Roxána – Általános iskola (Soltszentimre)
3. Ilyés Réka – Általános iskola (Soltszentimre) 

“Ki a mester kétkeréken?”
1. Kardos Bence – Bem József Általános Iskola (Kiskőrös)
2. Szipőcs Zoé – Bem József Általános Iskola (Kiskőrös)
3. Varga Noa – Bem József Általános Iskola (Kiskőrös)

MEGYEI DÖNTŐBE JUTOTT
Kerékpáros Iskola Kupa
Bránya Zita – KEVI Petőfi S. Általános Iskola
Kis Dávid Patrik – Általános iskola (Soltszentimre)

“Ki a mester kétkeréken?”
Kardos Bence – Bem József Általános Iskola (Kiskőrös)
Szipőcs Zoé – Bem József Általános Iskola (Kiskőrös)

DéKá

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS