Soltvadkert Város Önkormányzata, a Gyöngyház Kulturális Központ és az Egyesített Szociális Intézmény együtt köszöntötte a város 80 éves lakosait tavaszváró ünnepi rendezvényével.

-Hirdetés-

Az Egyesített Szociális Intézmény vezetője, dr. Lacziné Ritter Andrea képzeletbeli utazásra hívta a vendégeket:
„Képzeljünk el együtt egy bankot, ahol minden reggel 86.400 forint kerül a számlánkra. Ez azonban nem marad meg holnapra. Minden este lenullázódik, akármennyit is használtunk fel a nap folyamán. Mit tegyünk hát? Természetesen célszerű felhasználni mindet az adott összegből. Képzeletbeli utazás nélkül is elmondhatjuk, hogy mindannyiunknak van egy ilyen bankja, amit IDŐ-nek hívunk. Minden reggel 86400 másodperccel gazdagabbak vagyunk és minden este lenullázódik, elveszik, akármennyit is használtunk fel céljaink eléréséhez. Soha nem marad egyensúlyban, soha nem lesz több egyetlen másodperccel sem. Minden új nap új számlát nyit nekünk és minden új este felégeti a maradékot.
A jelenben kell élni, befektetni, hogy a lehető legtöbbet tudjunk vásárolni legfőképpen egészségből és boldogságból.
Minden pillanat kincs, ami a miénk. Fontos, hogy megbecsüljük és örüljünk annak, ha van kivel megosztanunk, mert a Tegnap történelem. A Holnap rejtelem. A Ma ajándék!

Az időskor egy nagyon fontos életszakasz, ajándék annak, aki meg tudja élni a lényegét. Ez a lényeg pedig, hogy: az kerül előtérbe, ami számít, és ami igazán értékes, nem pedig a látszat! A szeretni-tudás, a türelem, a megértés művészetének birtokosai Önök, melynek megéléséhez szükségesek a személyes kapcsolatok, a közösségek. Nem az a legfontosabb, hogy mi történik velünk. A legfontosabb az, hogy mi történik bennünk a nap 86400 másodpercében.”

dr. Lacziné Ritter Andrea az Egyesített Szociális Intézmény vezetője

Az intézményvezető a köszöntőbeszédet egy ókori bölcs, Tatiosz gondolataival zárta:
“Elfogadni tudni a boldog napokat,
de az örömteleneket is.
Sem kicsordulni, sem elsivárulni.
Sem elcsorbulni, de túl sokat sem érni.
Sem szónokolni, sem elnémulni.
Nem megtenni gyorsan, de nem is késlekedni.
Nem hivalkodni, és nem tetszelegni –
sem az éles kést, sem a díszes cserepet nem kíméli az idő.
Az előbbi elcsorbul, az utóbbi színét veszti.
Utat választani, de nem a sikerét, hanem a boldogságét.
Az úton járni, majd végigmenni,
a nagyságot az erénnyel, és nem a szerencsével mérni.
Egyszerűen boldognak lenni – dísz, ragyogás, külcsín nélkül.”

Az ünnepség a Gyöngyház Kulturális Központ színháztermében Lehoczki Ferenc polgármester köszöntőjével folytatódott, aki csatlakozva a korábbi gondolatokhoz kifejezte azon örömét, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívást, megálltak ünnepelni és tudnak együtt örülni.
Köszöntötte a műsor következő előadóit, a Kaskantyúi Komédiás Kompániát és a társulat vezetőjét, Supka Évát. Az amatőr színjátszók humoros jelenetekkel, tánccal és énekkel ajándékozták meg a szépkorúakat.

Lehoczki Ferenc polgármester adta át a Barangoló című könyvet és a díszoklevelet

Az április 10-én megtartott ünnepség végén név szerint köszöntötték a 80 éves születésnapjukat ünneplőket, akik az idei évben 47-en vannak. Ajándékuk egy „Barangoló” című könyv díszoklevél kíséretében.

Boldog születésnapot az ünnepelteknek!

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS