„Költő vagyok – mit érdekelne engem a költészet maga? Nem volna szép, ha égre kelne az éji folyó csillaga.” –József Attila

-Hirdetés-

Immáron negyedik alkalommal lepték el Kiskőrös zugait gondosan és rengeteg szeretettel készített „verstekercsek”, ezzel kedves gesztust nyújtva a város lakóinak, valamint megemlékezve egyik leghíresebb költőnk, József Attila születésnapjáról. Ez a különleges hagyomány három éve indult a Kiskőrös Városért Alapítvány kezdeményezésével.

A gimnáziumban is sok vers gazdára talált
Mára már országszerte ismert szokás, hogy az önkéntesek, barátok összeülnek és a beküldött verseket kinyomtatják, színes szalaggal átkötik, majd a Magyar Költészet Napjának hajnalán elhelyezik a város különböző pontjain.

Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, az eseményt megelőző napon a Csepi Könyvesboltban készítették el, időt és energiát nem sajnálva a színes szalagokkal díszített tekercseket.
Egy szerencsés megtaláló pedig egy norvég nyelvű versre lelhetett, amit Unni Solvang írt, aki pár éve férjével Norvégiából városunkba költözött, mert „beleszeretett Magyarországba és a magyar nyelvbe.”

Készülnek a verstekercsek

Idén összesen 374 vers gyűlt össze, örömet szerezve kicsiknek és nagyoknak.
A tekercseket a Kiskőrös Városért Alapítvány munkatársai és segítői (köztük mi is, a VIRA munkatársai) a város legfeltűnőbb pontjától kezdve, a legnehezebben észrevehető zugokig helyeztük el. Fák között, bokrokon, kerítéseken, padokon, intézmények előtt, üzletek ajtaján találhattak verseket az éppen arra járók.

A költészet napja igazán maradandó élményt adott a verstekercsekkel
Úgy gondoljuk, hogy a verstekercsek mind-mind méltó helyre kerültek. Néhol könnyeket csaltak az emberek szemébe, máshol mosolyra fakasztották olvasóikat… hol emlékeket idéztek fel, hol bátorítást adtak.

Ez a remek kezdeményezés jövőre is folytatódik! Ha Te is szeretnél kedveskedni a költészet napján valakinek a versek ajándékával, akkor már most megteheted és elküldheted kedvenc versedet, melyet a korosvers@gmail.com e-mail címre várnak a szervezők. 

T.R.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (42 db kép)
MEGOSZTÁS