Nincsenek könnyű helyzetben a pályaválasztás előtt álló diákok. Felelősségteljes döntést kell meghozni, mérlegelni minden szempontot egy olyan életkorban, amikor ezek a készségek még csak kialakulóban vannak. Olyan foglalkozást, hivatást kell választani, ami biztos munkahelyet, megélhetést nyújt. Azonban legalább ilyen fontos szempont, hogy olyan munkát végezzünk, amiben örömünket leljük. Ezt a választást szeretnék megkönnyíteni az idén április 12-én országosan megrendezett Szakmák éjszakája rendezvénnyel, melyhez a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája is csatlakozott.

-Hirdetés-

A nyitórendezvényen Benedek Tibor (igazgatóhelyettes) köszöntötte az iskola képviselőit, Papp Gyulát (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója), Vikker Józsefet (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgató-helyettes),  Franczia László igazgató urat, valamint Szedmák Tamás önkormányzati képviselőt, illetve a megjelenteket.

Papp Gyula bemutatta a rendezvény kialakulását, célkitűzését, majd Szedmák Tamás, az iskola egykori tanulója osztotta meg gondolatait:
A kormányzatnak elsősorban az iparfejlesztés a célja, aminek fontos globális szegmense a szakképzés is. Egyre nagyobb igény van a jó szakmunkásokra különböző szakmai területeken.”

Balról jobbra: Benedek Tibor, Szedmák Tamás, Franczia László, Papp Gyula és Vikker József

Az idei rendezvény különlegessége, hogy a Protokon Kft. képviselői is felállítottak egy standot, mellyel a fiatalok bónuszként bepillantást nyerhettek egy nagyvállalat működésébe. (Remélik, hogy jövőre még több ilyen kezdeményezés helyszínre talál a szakmák éjszakája rendezvényen.)
Zárásként Benedek Tibor ismertette a rendezvény helyszíneit, majd javasolta, hogy ismerjék meg és bátran próbálják ki a program minden egyes állomását, melyen pecséteket gyűjthettek be, és az est végén ajándékra válthattak.

Szép számmal jöttek érdeklődők

Kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni. A Szakmák Éjszakáján ezt az élményt kapták a fiatalok.
Az informatika állomáson bepillantást nyerhettek, hogy milyen fejlesztések várhatóak a digitális világban és ezek hogyan határozzák meg az elhelyezkedési lehetőségeket.
A közgazdasági állomáson a felelős pénzgazdálkodás kialakítását ismerhették meg gyakorlati példákon keresztül.

A közgazdasági állomáson a felelős pénzgazdálkodás kialakítását ismerhették meg gyakorlati példákon keresztül

Az ügyvitel állomáson szituációs jeleneteken, online feladatokon, üzleti kommunikációs gyakorlatokon keresztül ismerhették meg az ügyviteli ágazatban rejlő kihívásokat.
A kereskedelem állomáson, az iskola tanboltjában eladási stratégiákat ismerhettek meg, többek között a pénztárgép használata is kipróbálható volt.

A kereskedelem állomáson a tanárnő szívesen átadta ismereteit

A vendéglátóipar állomáson, az iskola tankonyhájában egészségtudatos ételek készültek, melyeknek kreatív módon való tálalására, az asztalok esztétikus terítésére és a szívélyes vendégfogadás etikájának megismerésére is lehetőség volt a tanétteremben.

Az iskola új tanéttermébe is bepillanthattak az érdeklődők

A faipari állomáson bemutatásra került a tanműhely, megismerhették a faipari technológiákat és az iskola CNC vezérlésű marógépének használatát.
Gépészet és fémipar állomáson a tanműhelyben különböző forgácsolási technológiákkal ismerkedhettek meg és szóba kerültek az elhelyezkedési lehetőségek Kiskőrös vonzáskörzetében.

Gépészet és fémipar állomáson is folyt a munka

A rendezvény végén minden regisztrált résztvevő közös vacsorán vehetett részt, melyet az ajándékok átvétele követett.
Ezen az éjszakán nemcsak megismerkedhettek a szakmákkal, hanem ki is próbálhatták magukat, hogyan állnának helyt az életükben. Egy éjszaka, amikor a programozótól a pincérig minden lehetsz! És ki tudja… Hátha egy nap Te leszel az, aki megosztja velünk sikereinek titkát.

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (98 db kép)
MEGOSZTÁS