Boldoczki Sándorné kezdeményezésére immáron 10 éve versmondás és felolvasás napot tartottak a költészet napja alkalmából április 11-én Kiskőrösön, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban. Az eseményen 312 fő vett részt, a délelőtt folyamán jellemzően diákok olvasták fel választott versüket, de felnőttek is szép számmal érkeztek.

-Hirdetés-

Az irodalomkedvelők társaságában kellemes időt tölthettek el a jelenlévők. Az ideérkező osztályok kísérő pedagógusai is felolvastak, elmondtak egy-egy verset – így mutatva példát a gyerekeknek.

A világosság az élet jele, ezért jelképesen 10 órakor gyertyagyújtással indult a nap, hogy nagy költőinket életben tartsuk, emlékezzünk rájuk, olvassuk, tanuljuk verseiket.

Boldoczki Sándorné

József Attila születésnapjához kapcsolódik a költészet napja, de a város szülötte Petőfi Sándor versei és halálának 100. évfordulója alkalmából Ady Endre művei sem maradhattak ki a megemlékezésből. A maratoni nap az éjszakába nyúlóan 22 órakor ért véget. Végezetül néhány idézet, ami a rendezvény emlékkönyvét színesíti:
Jó érzés volt fiatalok versmondását hallgatni, szeretjük a verseket! Köszönjük.”
„Jó dolog verset szerető emberek közt lenni és hallgatni a szép verseket.”
„Köszönöm, hogy itt lehettem és kipróbálhattam magam a versmondásban!”
„Ily alkalommal az ember óhatatlanul elkezd verses kötetekben kutakodni. Petőfi – József Attila – Ady – e hármas lelkessé teszi az olvasni szeretőt.”
„Köszönöm, hogy újra megszervezésre került a mai versmondás és felolvasás. Ismét nagy élményt nyújtott! Jövőre ugyanitt!”

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS