A Sorsfordító Szolgáltató Központ, Sorsok Háza Szociális Intézménye április 13-án, szombaton szavalóversenyt tartott a Nefelejcs-Ház Fogyatékos Személyek Nappali Intézményében, Kiskőrösön a Szűcs József utcában.

-Hirdetés-

A programban olyan pszichiátriai és szenvedélybetegek vettek részt, akik amúgy az intézmény nappali és támogatott ellátását veszik igénybe. A rendezvényen nemcsak a kiskőrösi Sorsok Háza ellátottjai, hanem valamennyi telephelyük – többek között Kalocsa, Kiskunmajsa, Kiskunfélegyháza, Makó, Hódmezővásárhely – kliensei is szerepeltek.

Kétszer annyian jelentkeztek a versenyre, mint tavaly

Idén összesen 32 ellátott jelentkezett a versenyre (2018-ban 18 fő regisztrált, akkor József Attila verseit szavalták), akik egy-egy Ady Endre költeménnyel készültek a megmérettetésre.
A 10 órakor kezdődő rendezvény megnyitóján Hajdu Julianna intézményvezető köszöntötte a megjelenteket és bemutatta a zsűri tagjait, név szerint Szomorné Szepcsik Éva tanárnőt, Gmoserné Valenczi Zsuzsannát és Békésné Ficze Juliannát.

A zsűri tagjai balról jobbra: Békésné Ficze Julianna, Gmoserné Valenczi Zsuzsanna és Szomorné Szepcsik Éva

Ezt követően Békés Barbara szakmai vezető konferálta fel név szerint a versenyzőket.
A szavalóverseny gördülékenyen zajlott, mindenki nagyon felkészülten és bátran lépett a zsűri és a nézők elé. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, de végül dönteni kellett – 12 óra körül megszületett az eredmény.

A büszke díjazottak: Rab Györgyné, Virág Etelka és Nagy Lajos

Senki nem távozott üres kézzel, egy oklevéllel és egy tábla csokoládéval köszönték meg a versenyzőknek a részvételt, majd Szomorné Szepcsik Éva bátorító gondolatokkal búcsúzott a résztvevőktől:
„Ami nagyon megfogott az idei és a tavalyi „versünnepen” is: az a plusz, amit egy átélt, megélt, nehéz és még nehezebb élethelyzetben lévő ember át tud adni. Azt kívánom, ha elgyengülnek lélekben, megfáradnak szellemben, vegyék elő a költők verseit és merítsenek belőle erőt.”

Eredmények:
I. hely: Rab Györgyné (Jánoshalma)
II. hely: Virág Etelka (Makó)
III. hely: Nagy Lajos (Jánoshalma)
Különdíj: Molnár Erzsébet (Kiskunhalas)

Kincses Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS