Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a bajnokság 22. fordulójában hazai pályán játszott. A fiúk számára nagyon fontos volt az április 13-án lejátszott mérkőzés, hogy egy győzelemmel elkerüljenek a tabella alsó felének veszélyes zónájából.
A találkozó elején 3-4 gólos vezetésre tett szert a vendég Rinyamenti KC gárdája, mely előnyt az első félidő végéig meg is tartották (14-18). A szünet után feljavult a kiskőrösiek védekezése és gyors támadásokból szerzett gólokkal 20-20-nál kiegyenlítettek. Ekkor kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak és 23-21-es vezetésre tettek szert. Izgalmasnak ígérkezett a végjáték, hogy 5 perccel a vége előtt 26-26 volt az állás.

-Hirdetés-

Ekkor a vendégek részéről Varjas Pétert kiállították a Harangozó Gergő ellen elkövetett szabálytalanság után, de miután ez volt már a harmadik kétperces büntetése, ezért piros lappal kizárták a további játékból.

A felfokozódott hangulatban mindkét csapat idegesen és sok hibával játszott. A kiskőrösiek 27-27-nél – 2 perccel a vége előtt – büntetőhöz jutottak, de Thiesz Tamás kihagyta a hétméterest. Ezután még a hazaiak négy támadást is vezethettek, de egyikből sem tudtak gólt dobni, miközben a vendégek jöhettek a labdával az utolsó másodpercekben. Egy szabálytalanságot követően az oldalvonaltól pár méterre, a szaggatott vonalról végezhetett el időntúli szabaddobást a Rinyamenti KC csapata. A mérkőzésen 7 gólt szerző Takács László a sorfal mellett eldőlve dobta úgy kapura a labdát, hogy az Csernák Gábor lábai között a gólvonalón túlra vánszorgott. Ezzel a nem mindennapi találattal nyerték meg a vendégek a találkozót 28-27-re. A kiskőrösiek egy olyan mérkőzést buktak el, amelyen nem érdemeltek vereséget, de a sok kihagyott helyzet a végére megbosszulta magát.
A kiskőrösiek mérkőzésen szerepelt kerete: Csernák (k), Kű (k), Hunyadi 1, Vass 1, Szentgyörgyi J. 3, Thiesz 3, Wágner, Harangozó 7, Vezsenyi 2, Kulcsár P., Dózsa 3, Szabó M. 3, Szentgyörgyi S., Kulcsár F. 1, Ruskó, Gucsi 3. Edző: Horváth András.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS