A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE női kézilabda csapata a 16. fordulóban hazai környezetben lépett pályára. Az együttes az április 13-án lejátszott találkozó alkalmával a sereghajtó Tiszakécske VSE gárdáját fogadta.
A soltvadkerti lányok 25-24-re (12-8) nyerték meg a mérkőzést: Vancsik – Tasnádi 5, Szentpéteri, Csákovics 4, Korsós 3, Lőrincz 6, Ledényi 1. Csere: Petrezselyem 5, Drenkovics 1, Csipkó, Trsztyinszki, Hachbold. Edző: Romsics Erzsébet.

-Hirdetés-

A találkozó elején sokáig egyik csapat sem tudott gólt dobni és az első találatot a vendégek szerezték 5 perc eltelte után (0-1). Egy újabb találattal már kétgólos vezetésük volt a tiszakécskeieknek, ami után 3-2-re fordítottak a vadkertiek és már nem engedték ki a vezetést a kezükből. Az első félidő végére megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre a hazai gárda. A második játékrészben a 2-3 gólos előnyt tartották a hazaiak, de egy hullámvölgyet kihasználva 18-18-nál egyenlítettek a tiszakécskeiek. A találkozó hajrájára a jó védekezésnek és a megfelelő helyzetkihasználásnak köszönhetően már 4 gólos előnye volt a soltvadkertieknek (25-21). A sok technikai hiba és eladott labdák miatt a találkozó végére szorossá tette az eredményt a vendég csapat, azonban a hazaiak sikere nem forgott veszélyben.
Romsics Erzsébet – Soltvadkerti TE edzője:
-Arra számítottunk, hogy az ellenfél keményen fog védekezni, de tudtuk, hogy a játékosaik nem gyorsak és nehézkesen mozognak. A taktikánk az volt, hogy a gyors támadásokat erőltessük és szerezzünk minél több gólt lerohanásból. Sajnos nem mindig tudtuk ezt megvalósítani és amikor felállt fal ellen támadtunk, akkor szenvedett a csapatunk. A hajrában a biztos vezetésünk tudatában is elkezdtünk kapkodni, ami miatt sokat hibáztunk. Ebben a mérkőzésben sokkal több volt benne minden tekintetben. A csapatból ki kell emelnem a kapuban több bravúrt bemutató Vancsik Fannit és a balszélen nagyon hasznosan játszó Petrezselyem Zsófiát.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS