Soltvadkerten vette kezdetét az első futammal a Bács-Trophy Bajnokság sorozat. Idén már a 14. évadnak futottak neki a terepjárósok. Az április 12-13-án – péntek éjszaka és szombaton nappal – a Vadkerti-tó kempingből elrajtoló versenyről Lenthár Ádám szervező mesélt nekünk.

-Hirdetés-

„Az előkészületek három hónapot vettek igénybe. Amelyek a szükséges engedélyek beszerzésével, az útvonal és a pályák kialakításával telt. Az egyre szűkülő lehetőségek miatt, a már meglévő területeken új pályák kialakításra volt szükségünk. Ebben segítségünkre volt a Maxbeton Kft.
A szabályzatunk az idei évre sok ponton változott a szorosabb és élvezetesebb versenyzés miatt. A büntető hibapontok időbüntetésre lettek átváltva így a kisebb hibákat van lehetőség kijavítani. Például ha valaki kidöntött egy karót a verseny alatt, eddig a hibapont miatt visszaesett a helyezésekben a nullások mögé attól függetlenül, hogy az ideje jóval kevesebb volt. Az új szabályzat szerintem így igazságosabb lett, mert már nem a hibapont számít, hanem az összes idő, és ha abba belefér egy karódöntésnek a hibapontból átváltott ideje, még az első helye is megmaradhat.
63 versenyző páros nevezett a versenyre, akik elégedetten nyilatkoztak a pályákról.
Az extrém és profi kategóriákban sikerült nagyon technikás pályákat kialakítani, ezért volt pár versenyző, akinek a pályára adott időhatár kevés volt és nem tudta teljesíteni a pályát.”

Lenthár Ádám szervező

Jó volt látni a sok nézőt a speciális szakaszok mellet. Délután a Roncsderby pályán mondhatni teltház volt az érdeklődők részéről. Az utóbbi években már az MNASZ bejegyzése alatt zajlanak a versenyek, így kezdenek egyre jobban elfogadott technikai szakág lenni.

Ritter János az extrém kategóriában versenyez az egyedi építésű terepjárójával.

A nap végére egy különleges feladatot kaptak a versenyzők. A Vadkerti-tó partjától kb. 50 méterre elhelyeztek egy bolyát a vízbe, amit meg kellet kerülni bukósisakban a versenyző párosoknak. Erre a feladatra egy csónakot biztosítottak és a teljesítés időre ment.
A leggyorsabb versenyző páros egy jövő évi ingyenes nevezést kapott. Ennek érdekében a leggyorsabbak alsónadrágra vetkőzve, bukósisakban futottak be a vízbe. Így 17 másodperces csúcsidővel elnyerték az ingyenes részvételi lehetőséget.

Több páros is megpróbálta csónak nélkül teljesíteni a TKP-t!

A szervezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani a Soltvadkert Motorsport Racing Club tagjainak a rengeteg áldozatos munkájukért. Továbbá köszönik a BS Plastic – kiemelten -, az Alibaba Gyros, a Maxx Energiaital – Kakuszi Zsolt -, az Unix Autó Kft., a Kajári és Fia Kft. és a Maxbeton Kft. támogatását.

-K.Gy.-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (73 db kép)
MEGOSZTÁS