Kiskőrösön a Harangvirág Evangélikus Óvodában Farkasné Gombár Ildikó vezetésével „Boldi a bárány” történetén keresztül ismerkedhettek meg a keresztény világ legnagyobb ünnepével. Énekkel és áhítattal kezdték a délelőttöt, majd a húsvéti történetben a gyerekek is szerepet kaptak. A gyerekek nyelvére lefordítva került bemutatásra Jézus kereszthalála, feltámadása. Húsvét a tavaszvárás ünnepe is, a népi hagyományokat őrizve nem maradhatott el a tojásvadászat sem. A nagycsoportban április 17-én ismét előkerült az óvó nénik kreativitása.

Kincsvadászat
-Hirdetés-

A húsvéti nyuszi postán küldött levelet a gyerekeknek, majd tappancsait követve, kezdődhetett a kincsvadászat. Az apróságok lelkendezve jutottak állomásról állomásra, mígnem elérték a csokoládékupacot.

Tudtad-e? Franciaországban és Belgiumban a legenda szerint nagycsütörtökön a harangok Rómába mennek és amikor húsvét reggelén visszatérnek, tojásokat szórnak szét a házakban és a kertekben. (“A harangok Rómába mentek” – némák maradnak- mert senki sem szólt Jézus védelmében) A tojásokat vasárnap kezdik keresni a gyerekek, amikor a harangok újra megszólalnak.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS