Petőfi Kulturális Fesztiválon mutatják be a sikerfilm színpadra írt változatát Kiskőrösön 2019. április 27-én. A Csinibaba 1997-ben bemutatott magyar film, amelyet Tímár Péter írt és rendezett. A főszerepekben Gálvölgyi János, Reviczky Gábor és Andorai Péter láthatóak. A Csinibaba című mozifilm készítője az Objektív Filmstúdió, a forgalmazója a Budapest Film. Műfaját tekintve zenés filmvígjáték. Magyarországon a bemutató évében február 20-án mutatták be a hazai mozikban.

A Csinibaba színházra írt változata Kiskőrösön

-Hirdetés-

A veszprémi Pannon Várszínház társulata a Csinibaba színvonalas színpadra írt változatával jelentkezik 2019. április 27-én, 19:30-kor Kiskőrösön. A Petőfi Kulturális Fesztivál szombati záróműsoraként, szabadtéri színpadon mutatják be a darabot.

Pillanatkép az eredeti, 1997-ben bemutatott sikerfilmből

Jegyek megvásárolhatók interneten és különböző jegyirodánkban is.

A színdarab a 60-as évek hangulatát idézi

A Csinibaba cselekményének középpontjában a KISZ által meghirdetett Ki mit tud? áll. Attila úgy gondolja, hogy együttest alapít a barátaival, hogy kijuthasson Helsinkibe, a VIT-re, onnan pedig tovább nyugatra:
1962 tavaszán-nyarán felbolydult az ’56 után apátiába süllyedt Magyarország: Gagarin őrnagy szupersztár lett a béketáborból, Mastroianni napszemüvege és Anita Ekberg keblei megőrjítik az embereket a mozikban az Édes életet nézve. Mindehhez még a KISZ és a párt is kiírja az első Ki mit tud?-ot. Mindenféle csinibabák és gézengúzok jelentkezni akarnak, hogy megmutassák, ők mit tudnak. A nyertesek kiutazhatnak a Helsinki VIT-re is, és az ugyebár már nyugat. Itt az alkalom, hogy az ’56-ban szétszakadt szerelmes kamaszpár ne csak levelek útján találkozhasson: Attilának meg kell nyernie valamilyen kategóriát, hogy az Amerikában élő Katinkájához kijusson. Mivel ő és barátai a csajozáson kívül máshoz nem értenek, ezért tánczenekart alapítanak.

Boston Cézárja, a kiöregedett disszidens bokszoló láncait letépő erőművészként is újra visszajuthatna ifjú Elvis imitátorként a szabad világba. Aki végképp nem ért semmihez, az magát mutatja meg, vagy legalábbis a bugyiját, mint Terike, a kalauznő.

Aki ezt a felbolydult méhkast, és az ő kis birodalmát megpróbálja kordában tartani (beleértve Jenci fiát, a kéményseprőt és gitárost), az Simon bácsi, a minden lében kanál, és mindenkiről mindent tudni akaró tömbbizalmi. Pechjére ő is tud valamit – steppel.

Bár a kubai rakétaválság miatt a világ épp a III. világháború határán táncol, de kis hazánkban süt a nap, barna bőrű hableányok tartanak fürdőruha bemutatót az új tömbstrandon, és ha a népet békén hagyná a felső vezetés, imádnának élni.

Hogy hőseinknek beteljesül-e az álmuk, és megnyerik-e a Ki mit tud?-ot, az már csak rajtuk múlik. Vagy mégsem..? Mindegy, ők imádtak élni. Akkor is, és ma is.

Ne hagyjátok ki ezt a fergetges előadást! Jegyinformációkat, illetve a fesztivál egyéb programjairól további részleteket a Petőfi Kulturális Fesztivál honlapján olvashattok. 

 

MEGOSZTÁS