A kiskőrösi Bem József Általános Iskola a Tesco áruházlánc jóvoltából mintegy 100 korcsolyát kapott. A sporteszközök átadására április 24-én került sor az iskola aulájában.
Az eseményen Hajdu Julianna a Sorsfordító Szolgáltató Központ vezetője, Budai László a kiskunhalasi Tesco vezetője és Pribálszki Péter a kiskőrösi Tesco vezetője köszöntötte a gyermekeket.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Tesco áruházlánc jóvoltából kapott a Sorsfordító Szolgáltató Központ mintegy 100 korcsolyát. Az egyesület és az áruházlánc vezetői ünnepélyes keretek között adták át a jelenlévő 3-4. osztályosoknak a korcsolyákat.
-Hirdetés-

A Bem József Általános Iskola igazgatóhelyettese Horváth A. Gézáné elmondta, hogy a helyi Filadelfia Idősek Otthonával és annak vezetőjével Opauszki Györggyel szoros kapcsolatban vannak. Ennek keretében, amikor az intézményben a gyermekek nem fogyasztják el a tejtermékeket, akkor azokat átadják az idősek otthona részére. A szociális hálón keresztül az idősek otthona segített abban, hogy a korcsolyák a Bem iskolához kerüljenek. Az iskola pedagógiai programjában is benne van, hogy nem csak az úszás, hanem a téli sportok közül a korcsolyázást is minden gyermek megtanulja a 8. év végére. A diákok a 4. osztálytól kezdődően korcsolyáznak, mely során sok gyermeknél probléma volt, hogy nem rendelkezett ilyen cipővel vagy annak bérleti díjának kifizetése jelentett gondot. Innen jött az ötlet, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel és a Tesco áruházlánc támogatásával az intézmény több méretben is kapjon mintegy 100 korcsolyát. A korcsolyacipőket az iskola tárolja és amikor az osztályok elmennek a kiskőrösi jégpályára, akkor veszik fel a gyermekek a számukra megfelelő méretűt.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS